TAYVAN HALKININ KURMUŞ OLDUKLARI MERKEZE TAYVANLILARDAN GÖNÜLLÜ DESTEĞİ
img

TAYVAN HALKININ KURMUŞ OLDUKLARI MERKEZE TAYVANLILARDAN GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Tayvan Kültür Merkezi kuruldugundan beri, Tayvan  halkı yapmış oldugu Merkezini hiç yalnız bırakmadı. Kimisi maddi kimisi de manevi. Bazıları ise işlerini güçlerini bırakıp . Türkiye’nin yolunu tuttu. Bunlardan birisi de YANG MENG HSUAN  ama kolaylık olsun diğe ona Tayvan Kültür merkezi gönüllüleri MARSHALL diyor.  Ünitelerin çalışmalarında yardımcı, olmak için gelen MARSHALA Bizde sorularımızı sorup tanımak istedik. Kendileri Mimar burada da mimari çalışma için bulunuyor. 

Kendinizi bize tanıtır mısınız?

Ben Marsall Yang. Tayvan’dan geldim, lisanslı mimar ve iç tasarımcıyım. İngiltere’de Warwick Üniversitesi’den mezun oldum. Yüksek lisans diplomam proje yönetimi ile ilgiliydi. Tayvan’da Fengchia Üniversite’sinde mimarlık lisans belgesi aldım. Proje mimarı olarak Şangay, Tokyo ve Taipei’de çalıştım. Mimarlık projelerim genelde fabrika, alışveriş merkezleri, evler ve yerleşim projelerini kapsıyor. 80.000 metrekareden fazla mimari proje teslim ettim.

2. Tayvan Kültür Merkezini nereden duydunuz?

Aslında önce Amazon için veri merkezi inşa etmeye Dubai’ye gidecektim fakat arkadaşlarımdan biri kendisinin Türkiye’de ilginç bir proje yürüttüğünü söyledi. Biraz online araştırdıktan sonra Dr. Cho ile merkez hakkındaki ayrıntıları öğrenmek için irtibat kurdum.

3. Türkiye’ye gelmeye nasıl karar verdiniz?

Dr. Cho bana yapım projesini bitirmek için bir mimara ihtiyaçları olduğunu söyledi. İnsanlara ve Tayvan’a yardım etmek için harika bir fırsattı. Kendi kendime, sadece bir insanın emeği küçük ama bu küçük yardım dünyaya birazcık da olsa yardım edecekse bu yeterli diye düşündüm. Böylece Türkiye’ye gelmeye ve insanlara yardım etmeye karar verdim.

4. Türkiye’ye gelmeye karar verdiğinizde ailenizin tepkisi nasıl oldu?

Çok şaşkındılar. Çünkü bir mimarın vereceği sıradan bir karar değildi bu; Türkiye ve Suriye sınırında gönüllü olarak çalışmak. Benim büyük bir şirketin altında çalışıp çok para kazanmamı istiyorlardı. 

5. Bu Türkiye’ye ilk gelişiniz mi?

Evet, ilk kez Türkiye’ye geldim.  

6. Türkiye hakkındaki hisleriniz neler?

Türkiye’yi seviyorum. İnsanları çok arkadaş canlısı. Çok zengin bir kültürel mirasa sahip. Buraya geldiğim için çok heyecanlıyım. Çünkü Türkiye hakkında bir sürü hikâye okudum. Buraya gelmek için bir fırsat kolluyordum.

7. Savaş hakkında ne düşünüyorsunuz?

Savaş hangi açıdan bakarsanız bir trajedi. Savaşta kazanan olmaz. Politikal problemler yüzünden savaşı seçenleri bağışlamak mümkün değil.

8. Türkiye ve Tayvan arasında birbirine benzeyen noktalar var mı?

Çoğu şey Tayvan ve Türkiye’de aynı.  Örneğin, Türkiye ve Tayvan’da yediğim çoğu yemeğin tadı ve kokusu çok benzer.

9. Tayvan Kültür Merkezi’nde neler yapmak istiyorsunuz?

 Gelecek gönüllüler için, bir mimar olarak, merkezin yapım projesini, iç yerleşim dizaynını bitirmek için yardım etmek istiyorum. İnsanlara yardım etmek için güçlerimi kullanmak için harika bir fırsat.

10. Uzun bir yolculuktan geldiniz? Bu süreçte neler düşündünüz?

Yolculuk boyunca ne tür bir zorluk beni bekliyor diye düşündüm. İstanbul’dan Hatay’a uçarken tek yabancı yolcunun kendim olduğunu fark ettim. Bir Türk benimle çok arkadaşça konuştu. Bu benim için harika bir işaretti. 

11.  Tayvan Merkezi’ni gördükten sonra neler hissettiniz ve düşündünüz?

Yardım edebileceğim birçok şey var. Umarım yardım edebilirim çünkü merkezdeki ünitelerin çoğu hala boş. 

12. Suriyeli Mülteciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Savaş kurbanları, tek ihtiyaçları olan kendi hayatlarını Türkiye’de kurmak için biraz yardım. Eğer mümkünse insanlar onlara kendilerini kanıtlayabilmeleri için daha çok fırsat vermeli.

13. Bize söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Tayvan Kültür Merkezi’nin yönetimi kolay değil. Lütfen bize destek olun ve bizimle sabırlı kalın. Böylece zorlukların üstesinden gelebiliriz.



İlginizi Çekebilir