AKBİM YAZILIM, MKÜ İLE 15 TEMMUZ ANTİ DARBE HEKATONUNDA HAKKINDA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ
img
Hatay

AKBİM YAZILIM, MKÜ İLE 15 TEMMUZ ANTİ DARBE HEKATONUNDA HAKKINDA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

SENİNLE DAHA GÜÇLÜYÜZ.

Bizler teknolojinin ve çağımızın bize sunduğu bu etkili ve yaygın çalışma metodu hekatonu kullanarak; Türkiye ve dünyada yaşanmış veya halen yaşanmakta olan, demokratik sistemlerin işleyişini durduran, toplumsal barışı kesintiye uğratan, toplumların ekonomik ve kültürel birikimlerini tamamen değiştiren askeri darbelerin sonuçlarını, küresel çapta bir çalışma ile gözler önüne sermeyi hedefliyoruz.


Anti Darbe Hekatonu, askeri darbeler konusunda alanında ilk ve tek Big Data analizi çalışmasına olanak sağlayacaktır. Son 100 yıldır tüm dünyada gerçekleşen ve büyük demografik etkilere sahip askeri darbelerin dataları, oluşturulacak olan inovatif uygulamalar ve infografikler sayesinde rahatça analiz edilebilecek ve global bir bilgi ağının ilk adımları güçlü bir şekilde atılacaktır.


İstanbulda düzenlenecek dünyanın ilk Anti Darbe Hekatonu, halkımızın demokrasiye olan bağlılığını gözler önüne serdiği; tanklara, uçaklara ve silahlara, inancıyla karşı geldiği hain darbe girişiminin bertaraf edilişinin 4. Yıl dönümünde teknolojinin tüm imkanları kullanılarak online olarak yapılacaktır.


Konusunda uzman uluslararası firmalar ve seçkin üniversitelerin bilimsel desteği ile yazılım teknolojileri alanında öncü ülkelerden ve ülkemizden takımların katılımıyla gerçekleşen olan Anti Darbe Hekatonu 13 – 19 Temmuz 2020 tarihinde1 hafta süre ile gerçekleşecektir. Takımlar Komünikasyon, Eğitim ve Ekonomi başlıkları altında askeri darbelere yönelik çalışmalar yürütecektir. Bir hafta boyunca büyük ödül için yarışacak olan hekaton ekiplerine projeleri, fikirleri, üretmek istedikleri teknolojiler konusunda yol arkadaşlığı yapacak mentörler bulunacaktır. Anti Darbe Hekatonu finalinde hayat bulacak projeler ise alanında seçkin isimlerden oluşan jürimiz tarafından değerlendirilecektir.


Değerlendirmeler sonucunda proje kazananına hazırlanacak olan World Coup Monitoring Platformunun aplikasyonu ve web sitesinin geliştirilmesi olanağı sağlanacaktır. Ayrıca Anti Darbe Hekatonu sayesinde; darbelerin toplum üzerindeki bilinmeyen etkilerinin görünür kılınmasına, yeni neslin bir sosyal sorumluluk projesi içerisine teknolojik bilgileri ve inovatif fikirleriyle katılım sağlamasına, uluslararası takımlarımız ve proje partnerlerimiz ile dünyada olumlu bir kamuoyu oluşturulmasına ve hala darbe tehdidi altında olan ülkelerin fark edilmesinin sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.


Üreteceğin fikirler, geliştireceğin teknolojiler, yazacağın yazılımlar ve kullanacağın grafik öğeler ile geleceğin daha aydınlık olmasını sağlayacağın Anti Darbe Hekatonuna hoş geldin. Seninle daha güçlüyüz. Biliyoruz ki Birlikten Kuvvet Doğar!




İlginizi Çekebilir

Etiketler