TAIWAN KÜLTÜR MERKEZI BİR İLKE DAHA İMZA ATTI.
img

TAIWAN KÜLTÜR MERKEZI BİR İLKE DAHA İMZA ATTI.

Taiwan Kültür Merkezi kültür faaliyetleri Gastronomi tanıtım çalışmaları başlattı. Pr. Dr. CHIU CHEN YU Beyefendi bu seferde dünya Gastronomi çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden   Çince. Arapça ve Türkçe üç dilde yayın yaparak orta doğu mutfagının önemli şeflerinden Muhammed Kasım’la Ortadoğu yemeklerini dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Taiwan Kültür Merkezimin idari binasını hafta sonu hem mutfak hem lüks bir restoranda çevirerek oradan tarifler vererek Türkiye’ye Turist olarak gelecek misafirlere   Turizm elçisi misali hizmet veriliyor. Yemeğin her çeşidi detay konuşuluyor.  Öğretim görevlisi olması nedeniyle de şef Muhammed Kasım’ı zor sorularıyla bayağı terletiyor.  Bu programlarla Hem orta doğu hem de Türk mutfağını tanıtmayı da amaçlamaktadır. Sürekli olarak sosyal medya üzerimizden Türk mutfağını tanıtarak Türkiye’ye gelen turistlere bir nebze de olsa kılavuzluk yapmış olmanın sevincini yaşadığını dile getiren Pr. Dr. CHIU Bey Bizler Türkiye mutfağının tadına bakarken büyük bir keyif alıyoruz. Umarım buraya gelecek olan insanlarda büyük bir keyif alır. Yemeklerin tadı damakların da kalır. Bizde bu düşünceyle yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdik. Biliyorsunuz:

Orta Doğu mutfağı geçtiğimiz birkaç senedir gastronomi trendleri arasında sıkça duyduğumuz mutfaklardan bir tanesi. Özellikle Orta Doğu mutfağını temsil eden tüm dünyaya duyuran bu bol baharatlı mutfağın içerisinde hiç şüphesiz Türk mutfağı da mevcut. Bunun nedenleri arasında Türkiye’nin coğrafi konumunun yanı sıra, Osmanlı döneminde Baharat Yolu’nun etkisiyle Osmanlı ve Türk mutfağının Orta Doğu mutfağından etkilemesini de var. Orta Doğu mutfağını yakından inceleyecek olursak dikkatimizi çeken yemeklerin başında baharatlar, otlar ve hayvansal proteinler geliyor. Bu mutfağın karakterini oluşturan belli başlı sebzeler arasında; patlıcan, soğan, zeytin, domates gelirken, et tüketimindeyse kuzu ve dana eti kadar tavuk eti de tercih ediliyor. Bu etlerin tüketiminde ve marinasyonunda bol baharata ve yoğurtlu soslara başvuruluyor. Şiş ve kebap şeklinde tüketilen bu etler, farklı kombinasyonlarla sulu yemeklerde de tercih ediliyor.

Orta Doğu mutfağının dünya üzerinde yaygınlaşmasıyla insanların bu mutfağa olan tutkusu ve merakı da aynı hızda artıyor. Bu sebeple diğer kültürel mutfaklar gibi Orta Doğu mutfağına ait restoranlar da dünyanın farklı ülkelerinde can buluyor.

Özellikle Orta Asya mutfağında yeni bir yer edinmesi ve o kültürdeki insanlar tarafından tutulması sebebiyle her yılının en trend mutfakları arasında yer alıyor. Şimdilerde birçok market rafında humus, pita ekmeği, falafel görmek mümkün gibi görünüyor. Bizde farklı dillerde bu tanıtıma öncü olmanın farkındalığını yaşıyoruz. Merkezimiz uyum çalışması kapsamında bu görevini de yerine getirmiş oluyor…


İlginizi Çekebilir