ANTAKYA MOBİLYACILARI İSTANBUL MOBİLYA FUARININ YILDIZI OLDU
img

ANTAKYA MOBİLYACILARI İSTANBUL MOBİLYA FUARININ YILDIZI OLDU

Avrupa'nın en büyük etkinliği olma özelliğini taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı’na Odamız Üyesi 15 firma katılım sağladı. 25-30 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde eş zamanlı gerçekleştirildi. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)  tarafından organize edilen fuar, toplam 260 bin metrekarelik alan ve 25 salonda gerçekleşti. 

Fuara Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi; Modelin Mobilya, Lavinya Mobilya, Berva Mobilya, Sosyete Mobilya, Helena Mobilya, Adil Özkan Mobilya, Gökçesan Mobilya, Akabe Mobilya, Yücel Mobilya, Kapan Mobilya, Açıkel Mobilya, Karabiber Mobilya, Furax Mobilya, Tevfikoğlu Mobilya ve Cemal Sandalye Mobilya firmalarının yanı sıra 825'ten fazla katılımcı ve üç bin marka yer aldı. 


Fuar hakkında bilgi veren MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul Mobilya Fuarı'nda küresel anlamda 3 milyar dolarlık ihracat altyapısı kurmayı hedeflediklerini belirterek, özellikle ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika gibi ülkelerden büyük alım gruplarını fuarda ağırladıklarını bildirdi. Bu alım grupları sayesinde katma değerli pazarlarda büyüyerek, ihracatı, üretim kapasitesini ve sektörün dünyadaki ayak izini artıracaklarını kaydetti.

Fuarda katılımcı firmalarımız adına konuşan Odamız Komite Üyesi Ali Gözel; Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Mobilya Fuarında olmaktan memnun olduklarını, Hatay Mobilya sektörünün son yıllarda kaydettiği olağan üstü ivmeyi bu fuarda daha yakından görme fırsatı bulduklarını dile getirdi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle iptal edilmiş olan fuara bir yıl aradan sonra katılmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Gözel, aynı anda İstanbul’un 2 fuar merkezinde yapılan İstanbul Mobilya  Fuarı’nın gayet başarılı geçtiğini sözlerine ekledi. 

Gözel; firmalarımız stantlarında sergiledikleri ürünler ile fuar katılımcılarından büyük övgüler aldığını ve firmalarımızın  hali hazırda çalıştıkları ülkelerin dışında müşteri portföylerine  farklı ülkelerinde alım heyetlerinin eklendiğini belirtti.

Gözel son olarak; Mobilya sektörünün gelişmesi ve İhracat kapasitesinin artması için firmalarımızın Ulusal ve Uluslararası fuarlara katılmasının önemine değinirken, firmalarımıza her dönem destek veren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini sundu.


İlginizi Çekebilir