TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR SAHASINI DA HİZMETE SUNUYOR.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR SAHASINI DA HİZMETE SUNUYOR.

Gençler erken yaşlardan itibaren spora yönlendirilmeli.

Gençler enerjilerini atacak, gençliklerinin verdiği ihtiyaçlarını, isteklerini ve ilgilerini karşılayacak yollar arar. Çoğu zaman vakit geçirmek, sosyalleşmek veya enerjilerini atmak için aradıkları yollarda faydadan çok zarar görürler.

Dersler ve sosyal etkinliğin dengesi sağlanmalı

Eğitim sistemimizin en büyük zafiyetlerinden biri de sosyal etkinlik, sanat ve spor için gereken planlamanın eksikliğidir. Bu eksik yüzünden boş zamanlar bazen cafe ve benzeri yerlerde, bazen ellerinde cep telefonu veya tablet bilgisayar ile internette geçtiğinden gençler boş zamanlarını değerlendirebilecek seçeneklere sahip olamamaktadır.

Ortaokul ve lise çağlarından itibaren, aile ve okul bir planlama yapmalıdır. Her yıl bir sonraki etaba hazırlık için günlerini ve saatlerini harcayan bu çocuklar için hem akademik eğitim hem de sosyal etkinlik ve spor dengesi sağlanmalı, çocukların çocuk olma şansları ellerinden alınmamalıdır. Hafta sonu ya da en azından hafta içi 2-3 gün yapılan sportif etkinlikler ile gençlerin ergenliği daha sorunsuz, daha sağlıklı ve güvenli atlattığı bilimsel yayınlarla da kanıtlanmıştır.

Gençler için sporun faydaları saymakla bitmiyor

Spor için düzenlenmiş okul ve kurslar, çocukların ve gençlerin spor yaparken enerjilerini doğru kullanmalarına yardımcı olur.

Düzenli spor yapmak, direnç sistemini yükselteceğinden çocuklar daha az hastalanır ve devamsızlık sorunu yaşamayarak düzenli olarak derslerini takip edebilir.

Kuralar içinde hareket etmeyi, hedef koymayı ve ona ulaşmayı, yenmeyi ve yenilmeyi, yenilse de vazgeçmemeyi öğrenir.

Disipline olur; ders yapma vakti, yatma vakti, yemek vakti ve oyun vakti gibi kavramlar düzene girer.

Spor antrenörü çocuğun ders başarısını kontrol eden kişi olarak anne ve babaya destek verir.

Beslenme ve kilo problemi ortadan kalkar.

3-12 yaş aralığında en az 1 yıl spor yapan çocukların; kalp damar hastalıklarından, diyabetten ve endokronolijik sorunlardan, eklem ve kas problemlerinden korunduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Spor yapan çocuklarda erken ergenlik sorunu ile karşılaşılmaz.

Spor yapan çocuklarda hiperaktivite belirtileri hafifler. Hatta zamanla kaybolur.

Düzenli spor yapan çocuklarda öz güven ve duygusal gelişim yaşıtlarından önde seyreder.  Tayvan Kültür Merkezi  koordinatörü  Dr CHIU CHEN YU Merkezimiz Gençlerimizi de unutmadı. Merkezimiz inşaat aşamasında bile gençler ellerinde toplarıyla Merkezimizde top koşturuyorlardı. Bizde onları Daha profesyonel sahalarda hizmet vermek için bu projeyi hayata geçirdik. Dedi.


İlginizi Çekebilir