YAVUZ; “GÖKLERİNE SAHİP ÇIKAMAYAN ULUSLAR BAĞIMSIZ OLAMAZLAR”
img

YAVUZ; “GÖKLERİNE SAHİP ÇIKAMAYAN ULUSLAR BAĞIMSIZ OLAMAZLAR”

YAVUZ; “GÖKLERİNE SAHİP ÇIKAMAYAN ULUSLAR BAĞIMSIZ OLAMAZLAR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 15 Mayıs Hava Şehitleri günü ve Havacılık haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 “Havacılığımız, bütün ordu ve donanmamızla vatanı korumaya hazır kahramanlardır. Yüce milletimiz bu evlatlarıyla kendini güvende hissedip, mutlu sayar.“ Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;


Gazi M .Kemal ATATÜRK, İstikbal Göklerdedir diyerek yeni nesillere  çok büyük mesajlar vermiştir. Şimdi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları daha iyi görüyor ve Atatürk’ün söylediği bu büyük sözün ne anlama geldiğini daha iyi anlıyoruz.

1630 yılında Hazerfan Ahmet Çelebi Osmanlı İmparatorluğu zamanında İstanbul Galata kulesinde kanat takarak uçmuş İstanbul Boğazını geçerek Anadolu yakasına geçmiştir. İnsanların uçmayı gerçekleştireceğinin ilk ispatı olan bu başarı dünya milletlerine örnek olmuş bu zamandan sonra ABD ve Avrupa Ülkelerinde uçmak için uçak çalışmalarına büyük önem verilmiştir. Uçaklar birçok taşıma aracı olmakla birlikte yurt savunmasında kullanılmaya başlanmıştır. 

Türk Hava Kuvvetlerimiz 1911-1912 yıllarında kurulmuş, Türk subayları Avrupa’da havacılık eğitimi almaya bu yılarda başlamıştır. İlk Türk pilotu Hüseyin MÜNİF, öğretmen Sadi Suat Bey, Fazil Bey, Fethi Bey, Sadık Bey ve Nuri Beylerdir. İlk kadın pilotumuz Sabiha GÖKÇEN’ dir. Ülkemizde 1938 yılında Devlet Hava Yolları ve 1956’ da ise Türk Hava Yoları kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son yıllarda savunma sanayi sistemlerini modernize etmesi ve yeni silah ve savunma sistemleri üzerinde çalışmaya başlamasıyla birlikte Vatan toprağının savunmasında dışa bağımlı olma durumu ortadan kalkmış hatta ülkemiz, dünya ülkelerine silah satma durumuna gelmiştir.

“İstikbal göklerdedir” ve “Göklerine sahip çıkamayan uluslar bağımsız olamazlar.” Sözleriyle havacılığın gelişmesine verdiği önemi gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emin ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilk Türk pilotlarımızdan, Tabariye Gölü’ne düşen Fethi Bey, onu aramak isterlerken şehit olan Sadık ve Nuri Beyler, Kurtuluş Savaşı’nda görev yaparken uçağı düşen Fazıl Bey ve Kıbrıs Harekâtında şehit düşen Cengiz Topel olmak üzere bugüne kadar görevlerini başarıyla yerine getirmek ve vatanımızı savunma uğruna canlarını veren tüm hava şehitlerimizi, Şehit olan bütün pilotlarımızı ve vatanının savunulması uğrunda canlarını feda eden askerlerimizle polislerimizi 15 Mayıs vesilesiyle bir kez daha Saygı, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Kahramanlarımızın ruhları şad,  mekânları cennet olsun.” Dedi.


İlginizi Çekebilir