TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ REYHANLI TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİĞİNE KATILIM SAGLADI
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ REYHANLI TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİĞİNE KATILIM SAGLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Hatay Reyhanlı’da Hatay`ın yöresel yemek ve meze çeşitleri tanıtıldı.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilan edilen Türk Mutfağı Haftası dolayısı ile Hatay Reyhanlı ilçesinde Reyhanlı Belediyesine ait Yenişehir Göl kıyısında bulunan Reyhanlı Belediyesi Sosyal Tesislerinde etkinlik düzenlendi

Düzenlenen etkinlikte Hatay'ın yöresel yemekleri, Tuzda Tavuk, firik pilavı, Reyhanlı Humusu ve birçok meze çeşidi misafirlere tanıtıldı.   Hatay Valiliği koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Reyhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Hatay'ın seçme yemekleri şefler tarafından özenle hazırlanıp misafirlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğe, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Ak Parti Reyhanlı İlçe başkanı Mehmet Yumuşak ve Tayvan Kültür Merkezi  Koordinatörü  Pr. Dr. Chiu Chen Yu. ilçe protokolü katılım sağladı.  

Etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Türk Mutfağı Haftasında şimdi Hatay zamanı diyerek, Hatay mutfağını ön plana çıkarmak istediklerini hafta boyunca il merkezinde ve ilçelerde yaptıkları etkinliklerde Hatay mutfağının yüzyıllardır var olan lezzetlerini tanıtarak misafirlere tattırdıklarını belirtti.Işıkgör, "Gastronomi kenti Hatay yüzlerce kahvaltılık ve yemek çeşitleri ile Türkiye'nin önemli kentlerinden biri. Ortadoğu ve Anadolu'nun izlerini taşıyan mutfağımızı hafta boyunca yaptığımız etkinlikle ön plana çıkarmaya çalıştık. Etkinliklerimize katılan misafirlerimize yemeklerimizin tariflerini vererek nasıl yapıldığını anlattık, bugün Reyhanlı ilçemizde yörenin özel lezzeti Tuzda Tavuk ve Reyhanlı’ya has meze çeşitleri ile misafirlerimizi buluşturduk." dedi.

Etkinlik de renkli görüntüler de  yaşandı. Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü. PR.Dr. CHİU CHEN YU Kültür Merkezinin uyum çalışma kapsamında  kadınların yapmış oldugu Tavuk çantayla katıldı. Reyhanlının Tuzda Tavuguna gönderme yaparak. Renkli görüntülere  vesile oldu.











İlginizi Çekebilir