YAVUZ “KALBİMİZ KADAR TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK HER İNSANIN HAKKIDIR.”
img

YAVUZ “KALBİMİZ KADAR TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK HER İNSANIN HAKKIDIR.”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ 5 Haziran Dünya Çevre günü ve 5-10 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

İçinde bulunduğumuz toplumu oluşturan ortam çevremizdir. Kalbimiz kadar temiz bir çevrede yaşamak her insanın hakkıdır.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

Çevremizin korunması, çevre sorunlarının çözülerek çevrenin bakımı ve insanların çevre temizliğine duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında çevre konferansında alınan karar doğrultusunda 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiş ve bu doğrultuda Birleşmiş Milletler çevre programını oluşturarak çevre konusunda uluslararası iş birliğine öncülük görevini üstlenmiştir.

Dünya nüfusunun hızla artması, çarpık kentleşme, sanayileşme artıklarının çevreye yayılması, toprak, hava, su gibi doğal kaynakların israf edilmesi gibi faktöre bağlı olarak iklim değişikliğinden toprak, su ve havanın kirlenmesinden, biyolojik zenginliğin azalmasına kadar baş gösteren çeşitli önemli sorunlar insanlığı ve geleceği tehdit etmektedir. 

Tabiatı korumak ve küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ahlaki ve insani bir görevidir. Çevreye karşı daha bilinçli, daha özverili bir davranış sağlayarak çevre kirliliğine son vermeliyiz. Şunu her zaman hatırlamalıyız! Dünya bize emanet, bizden de gelecek nesillere emanet olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için yaşadığımız çevrenin kirlenmesini önleyerek, yeşil alanları ve doğanın dengesini sağlayan canlıları koruyup kollamak gerekir. Daha temiz bir dünya için çevreye olan sorumluluklarımızı, toplum ve bireysel olarak yerine getirip insanlığı daha temiz yaşanabilir dünya bırakma temennisiyle 5 Haziran Dünya Çevre Gününün tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.” BİR GÜN DEGİL, HER GÜN DÜNYAMIZI KORUYALIM.” Dedi.


İlginizi Çekebilir