EVİMİN YOLU TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN DE.
img

EVİMİN YOLU TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN DE.

Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezi   Sınır  Taşlarıyla oluşturdugu,  Merkezinin duvarlarını,  Ressam ABDİL  BASİL TARON  Tarafından  İşlenerek . Bütün dünyaya  Reyhanlı Tayvan hattından  özgürlük   Savaşa Hayır Destek Mesajını sanat ve sanatçı masumiyetinde veriyor. Duvarlarını  Gökyüzü  başak tarlaları ve o güzelliğin içinde sogukluk olan gri  Renk kullanılmış. Görenlerin Ukrayna bayragınının rengi  Gökyüzünün özgürlük  mavisiyle bir gün   Bütün Dünyanın  özgür bagımsız olacagı  bir dünya istercesine.  Ukraynayı anlamak. için kurulacak Empati  bu dünyaya Barış ve huzur getireceğini söylercesine, Hele çocukların  özgür olarak yaşamaması  ve onların bütün gelecek ve umutlarına ipotek konmasına hiç kimsenin hakkı yok. Dercesine, İnsanları Tarihin her döneminde yeryüzüne  sıgdırmayıp. Denizlerin derinliklerine ugurlamanın adıdır. Mültecilik.Birde  hem kapılarını hem gönlünü açmak ve bizim gibi Tayvanlılarım geçmişimize inancımıza yakışır destek olmaktır.  Yurdundan. göç etmek zorunda kalan insanlara destek olmak.

Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü  PR.DR, CHIU CHEN YU  duygularını dile getirirken Ukrayna ilgili olarak da şunları söyledi: Rusya'nın işgali sonrası Ukraynalıların önemli bir bölümü Avrupa Birliği (AB) ülkelerine sığındı ve bu ülkelerin Ukraynalı göçmenlere sunduğu desteklerden yararlanma fırsatı buldu. Ukrayna'da yaşayan Tajikistan, Özbekistan ve Kırgızistan gibi suriyeli eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları ise AB'nin aynı desteği kendilerine sunmadığını söylüyor.  Neden? Kapılarımızı bizden olanlara açarak siz   Bizden değilsiniz diyerek kapılar kapatılıyor neden?  Hepimizin, Sınırların  öte tarafını görüp onların yaşadıklarını yaşamak gerekiyor. Hepimiz sadece kendi sınırımızda Mutluyuz diğer sınırın ötesinde olan acıları göz yaşlarını da hissetmemiz gerekiyor.Biz Tayvanlılar olarak yıllar öncesi bu tür bedelleri ödediğimiz için biz hangi ırk hangi din ve hangi Topluma mensup olursa olsun. İnsanların arasına sınır ayrım konmamalı ötekileştirme yapılmamalıdır. Bütün insanlar magdursa ona aynı derece de kapıların açılmasıdır. Göç etmek zorunda kalan insanları yaşatmak bütün dünyanın sorumlulugudur. Bizler üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Edeceğiz.

Bizim En önemli görevimiz bu kadar acı üzüntü umutsuzluk gözyaşını bir araya getirip oradan mutlu umutlu insanları tekrar kazanmak.  Sadece filmlerde değil gerçek hayatda da hep iyilik kazanmalı. İnsanlar bu yaşamın mimarı bazılarımız bazı kötülükleri görmemezlik den geliyor. Uyku taklidi yapıyoruz. Ama şunu bilmeliyiz ki bir yerde yanlışlık varsa o hepimizin suskunlugumuzun  sebebi. Ben şahsım Merkezim  ve ülkem adına  Suriyeli misafirlere kapılarını sonsuza kadar açan Reyhanlı halkına ve Türkiye Cumhuriyetine sonsuz Teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum.  Son olarak  

Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna'da en az 1892 sivilin hayatını kaybettiğini, 2 bin 558 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 4 milyon 615 bin 830 kişinin komşu ülkelere geçtiğini duyurdu. Bu sebeple de evlerinden yurtların ayrı kalan  magdur insanların tekrar yaşamlarıma kaldık yerden mutlu ve huzurlu bir şekilde devam etmesini diliyorum.  Birgün  hepimiz  vatanımıza geri dönücez.


İlginizi Çekebilir