TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN İLK TUR KAFİLESİ REYHANLIDA
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN İLK TUR KAFİLESİ REYHANLIDA

Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezi, bir ilke daha imza attı. Dünya çapında  Tur organizasyonu ABD’de bulunan Tayvan  Vatandaşları. Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezini ziyaret ettiler. Özellikle pandemi sürecinde devreye giren birçok yasağın kalkmış olması, 2 yıldan fazla süredir kısıtlamalardan sıkılan vatandaşın tatile yönelmesine sebep olması nedeniyle. Tatile çıkmak isteyen Vatandaşların. Bir Alternatif olarak  da Türkiye’de bulunan Tayvan Kültür Merkezi de Listelerinde yer alıyor. Tayvan Halkının 7 den 77’ye bütün halkın Mülteciler sadece Sınırda yaşayan  ülkelerin 

Meselesi olmayıp Bütün Dünyanın Meselesidir. Sloganıyla yola çıkan  halkın farklı  Ülkelerde olsa bile  Tek yürek olmakda. Hangi Ülkede Tayvanlıların yapmış oldukları projeler onlar için hayati önem taşımak da. Dönem dönem gönüllülerin şimdide Turların uğrak yeri olan Tayvan Kültür Merkezi  Tayvandan gelen  misafirlerini agırladı.  Tur organizasyonunu. İşleri nedeniyle seyahatde bulunan    PROF.  DR. CHIU CHEN YU ‘’ Asistanı Ayrıca  Tayvan Kültür Merkezi  Sorumlu müdürü Muhammed Velid Abdi bey  ve Kültür merkezi gönüllüleri karşıladı. Karşılama esnasında  misafirlere Merkez gezdirilerek. Merkezin yapım aşaması ve Vizyonu hakkında sunum yapıldı.  ABD’de yaşamalarına ragmen   Merkez koordinatörü PROF. DR . CHIU CHEN YU  beyefendinin detay çalışmaları Tanıtım organizasyonu ve bilişim projeleri sayesinde Merkezin  her türlü aşamasını yakından takip ettiklerini  Türk hülümetinin bu projeye destek verdikleri için  yetkililere teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdiler. Sunum esnasında Hatay’a  özgü ikramlar yapılarak Hatay gastronomisinin tadına varmalarını da sagladılar.  Sunum esnasında uyum çalışması kapsamında.  Suriyeli Misafir kadınların  ve Türk kadınların işlemiş oldugu El sanatlarını hayranlıkla inceleme fırsatı buldular.

Yurt dışında bulunan Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü.  PROF. Dr. CHIU CHEN YU  Vermiş oldugu Demeçde şunları dile getirdi: Malesef işlerim dolaysıyla yurt dışında bulunuyorum. Kafileyi karşılayamadım.  Bundan sonraki süreçde Diğer konuklarımızı Metkezimizde Agırlıyacagız.. Biliyorsunuz , Bugün insanlığın içinden geçtiği zor koşullar karşısında ülkenizin üstlendiği misyonun son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Küresel adaletin sağlanması hususunda, barışın, kardeşliğin, insan hak ve özgürlüklerine uygun bir yaşamın tesis edilmesi adına Türkiye’nin sesinin dünyanın dört bir yanına ulaştırılması gerekiyor. Türk kültürünü, Anadolu’da mayalanan hoşgörü iklimini dünyaya tanıtmak ve anlatmak zorundayız.  Tayvan Kültür Merkezimiz,dünyanın çeşitli coğrafyalarında yayınlanması için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu emeklerimizin karşılığı olarak Türk kültürüne yakınlaştırıcı etkisini araştırmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Bizler Tayvan Kültür Merkezi olarak Ekonomiye de katkı saglıyoruz. Hem El sanatları hemde Turizm 

gibi bir takım somut katkıları olduğunu ifade ederken çok daha önemli bir noktanın da altını çizerek, aynı zamanda Türk kültürünün ve değerlerinin öğrenilmesi açısından da önemli katkılar sağladığını dile getiriyoruz. bugün dünya halkları   İlerleyen dönemlerde merkezimiz sayesinde Türk kültürünü ve Suriye kültürünün Sentezini merak etmeye başlıyor. Bu sürece katkı sağlayanları kutluyorum. Türk kültürünü ve Suriye kardeşlik kültürünü Tayvan  Kültür Metkezi sayesinde dünyanın dört bir yanında tanınması konusunda emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür çalışmalarımıza yönelik ilgi sadece kültürel bir merakın gelişmesine katkı sağlamıyor.    Hatay’a Reyhanlı’ya gelecek olan turist sayısının artmasına da katkı sağlamaktayız dedi.


İlginizi Çekebilir