Yayman: Hatay Türktür, Türk kalacaktır
img

Yayman: Hatay Türktür, Türk kalacaktır

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Yayman; “Hatay Türktür, Türk kalacaktır" dedi. 

TBMM’de Gündeme dair açıklamalar yapan Yayman; "10 gün boyunca Hatay'daydım. Sokakta en çok konuşulan konu ekonomi ve asgari ücret. Kamuoyunda bu konuda beklenti var. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi vatandaşımızı zamlara, ekonomik sıkıntıya ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Vatandaşımız bizi gördüğünde bizi başka partilere muhtaç etmeyin, çözerseniz siz çözersiniz şeklinde ifadeler kullanıyorlar. 

Nasıl ki bundan önceki sorunları çözdüysek bundan sonraki sorunları da çözeceğiz, Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren de bu pahalılıktan bir nebze olsun kurtulacağız. 

29 Haziran Hatay'ın anavatana katılışının yıldönümüdür. Hatay'ın o dönemki 40 milletvekilinin tamamının Türkiye'ye katılma kararı vermesi çok önemlidir. Sen, ben yok biz varız ruhu Hatay'ın anavatana katılmasını sağladı. O ruh bizim için rehberdir. Bugün de farklı görüşlere sahip olsak da tüm vekiller bu minvalde çalışıyoruz. Hatay'da AK Parti'nin çok yatırımı var. Hatay ile ilgili çok kişinin provokasyon içinde olduğunu görüyoruz. 

*ZAFER PARTİLİ ÖZDAĞ'I KINIYORUM *

Hatay dinlerin barış içinde yaşadığı bir şehirdir. Hatay'ın birliğine uzanacak eller milletimiz ve devletimiz tarafından kırılacaktır. Suriye yönetiminin mütecaviz açıklamalarını kınıyoruz. Zafer Partisi Genel Başkanı'nın Hatay'a mayın döşeme isteğini kınıyorum. Hatay devlet iken vilayet olmayı kabul etmiş bir ildir. 

Mülteciler üzerinden koparılan fırtına doğru değildir. Hatay'ı istila ettiler diyen HBB Başkanı'nın sözleri Abdurahman Melek'in, Abdulgani Türkmen'in kemiklerini sızlatmıştır. Hatay Türk'tür, Türk kalacaktır. Hatay ile ilgili hesap yapanlar Zeytindalı harekatına, barış pınarı harekatına, dünya savaş tarihine dönüp baksınlar ve Türk'ün şanlı destanlarını okusunlar. Bu vesileyle Hatay'ımızın anavatana katılmasını sağlayan aralarında Ermeni, Yahudi, Hristiyan, Sünni, Alevi, Türk, Arap, milletvekillerimizin olduğu 40 üyeyi şükranla anıyoruz. Onların “sen ben yok, biz varız” anlayışı takdire şayandır. 

*TÜRKİYE MUZ CUMHİRİYETİ DEĞİLDİR *

NATO ile ilgili tartışmaları takip ediyoruz. Bu tartışmalar ibretliktir. Türkiye Cumhuriyeti muz devleti değil, NATO'nun en büyük 2. kara ordusuna sahip devletidir. Konumu ile Roma'dan Pekin'e kadar Avrasya kıtasında uçan bir kartaldır. 

*TERÖRÜN YAHUDİSİ, HRİSTİYANI, MÜSLÜMANI OLMAZ *

NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin PKK'ya destek vermeleri kabul edilemez. AB ve NATO'nun bu çifte standardı günü gelince kendilerini vuracaktır. NATO'ya gazi meclisimizden bir kez daha seslenmek istiyorum. Terörün hristiyanı, yahudisi, müslümanı yoktur. Bu noktada menfaatlerinize dokunan terör konusunda şahin kesilirken, ortağımız dediğiniz Türkiye'ye karşı PKK terör örgütüne verdiğiniz desteği onaylamıyoruz. Doğal afetler üzerinden muhalfete de bir söz söylemek istiyorum. Deprem, yangın, sel siyaset yapılacak konular değildir. Ormanları yakanlarla ilgili en şiddetli cezalar gelmelidir. Bu konu milletimize zarar veren beka sorununa dönüşmüştür. 

*CHP YÖNETİMİ MİLLETİMİZE AÇIKLAMA YAPMALIDIR *

CHP'de dolarla dövizle milletvekili olanlar konusu geçiştirilecek bir konu değildir. Bu konu TBMM'nin itibarını zedelemektedir. CHP bu konuda amme vicdanını ferahlatacak bir açıklama yapacak zorunluluğu içinde olmalılar. Bu konu rekabete mahkum edilemeyecek kadar önemlidir. Milletimiz bu konuda izahat beklemektedir. CHP'de kaç kişi yöneticilere para vermek suretiyle vekil olmuştur, yönetici olmuştur. Tartışmalar bu soruları arttırmıştır. Milletimiz bunu merak etmektedir" ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilir