TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ BOTANİK BAHÇESİNİ ARATMIYOR.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ BOTANİK BAHÇESİNİ ARATMIYOR.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezimin çevresi ve içerinde ki  bahçesi Botanik bahçesi gibi  Kültür merkezinin duvarları,  kapıların sarkaçları  üstünde bulunan kubbesi ve sarmaşıkların oluşturduğu yeşillik bahçesindeki onlarca çiçek türü ile botanik bahçesini andırıyor. İçerisinde  ve dışarısında hem yurt dışından gelen ziyaretçilerin hemde Reyhanlı halkının yoğun ilgisini görüyor.Merkezi  saran sarmaşıklarla yeşile bürünmesi ve Dogal taşlarla   Vatandaşların yürüyüş sahası dinlenme alanı olarak da işlevini sürdürmeye başladı kök olarak getirilen sarmaşık çiçeği, ve  ayçiçeği yasemin çimlerlin büyümesi ve geçen sürede  Merkezim çehresinin değişmesine neden oldu.  Artık bir dogal millet bahçesi gibi hizmete  başladı  bu şekilde yeşile bürünmesi nedeniyle merkezin avlusu da begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki türü ile botanik bahçesine döndü.  Merkezin  Koordinatörü prof Dr CHIU CHEN YU  bütün çiçeklerle tek tek ilgilenerek  merkezim yeşil ve peyzajı konusunda çok duyarlı. Bu güzelliği korumak için herkes elinden geleni yapıyor. Buraya gezmeye gelen vatandaşlar da bu güzelliği görünce mutlu oluyor. Herkes değişik zevki var bizde değişik  çiçek türü getirip buraya dikiyoruz zaman buraya  gelen herkes  kendi zevkinden çiçek çeşitlerini görünce . burası tam anlamıyla  görev ve  vazifesini tamamlamış insanlara hem hizmet hemde  bolca oksijen ve huzur vererek soluklanmasını saglıyor.  İletleyen günlerde hizmetimize bu bahçelerimizde  canlı müziklerlede hizmet vermeyi planlıyoruz. Merkezimiz Artık Reyhanlı halkının Cazibe merkezi olmaya devam ediyor. . En önemlisi de hem bizleri hemde Merkezimize gelen ziyaretçileri  Mutlu eder

İnsanlar neden hafta sonlarını açık havada ve yeşilliğin içinde geçirmek ister? Neden piknik yapar? Çünkü bunların hepsi bize mutluluk verir. Yeşil görmek enerjimizi yükseltir. Bize kendimizi daha iyi hissettirirler. Sadece dekorasyon olmanın ötesindedir bitkiler. Bitkilere olan sevgimiz ve yakınlığımıza verilen bilimsel bir isim bile var: Biophilia. Biophilia, evrenin bir sonucu olarak doğal çevreleri tercih etme eğilimimiz olarak tanımlanıyor. Antoryum “Eril mutluluk” olarak bilinir, sarmaşıkların evinize çevremize iyi bir şans getirdiğine inanılır.

Ruh sağlığını iyileştirir

Bitkiler doğal olarak iyileşmeye yardımcı olurlar. Bunları evde bulundurmak bile ruh sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Birleşik Krallık'taki araştırmacılar, doğa çevresinde yaşayan insanların yaşamayanlara göre çok daha mutlu hissettiğini buldu. Bu sadece kırsal kesimde yaşayanlarla da ilgili değil. Evdeki yeşilliğe bakmak da yardımcı olacaktır. Bitkiler size dışarıyı düşündürür. Kırları ve açık alanları düşündürür. Özellikle şehir içinde yaşıyorsanız, daha az kapalı hissetmenize yardımcı olurlar. Bitkiler çevrelerinde bir huzur enerjisi yayarlar. Yoğun günün ardından çok iyi gelirler. Ayrıca sabırlı ve uysaldır, evde huzurlu atmosferi yaratmaya yardımcı olurlar. Siz de bir bitki sahibi olarak bitkilerin sakinleştirici doğasını deneyimleyebilirsiniz.




İlginizi Çekebilir