TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN UMUDU GENÇLİKTE
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN UMUDU GENÇLİKTE

  Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezinde, yurt dışından ve yurt içinden gelen gençler hummalı bir çalışma içerisinde. Farklı mesleklerden oluşan ve farklı düzenlenen  uyum aktiviteleriyle dil, resim, müzik gibi birçok farklı alanda  uyum çalışması aktivitesi eğitim veriliyor. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği  uyum aktivetesinde geleceğin sanatçıları yetişiyor. Gençler  aktivitede hem öğreniyor hem de eğlenceli bir ortamda güzel dostluklar kurma fırsatı yakalıyor. Öğrencilerin derslerine yardımcı olacak etüt  uyum çalışmaları da yapılıyor. Dil ve okuma yazma  uyum aktivetesinde en çok ilgi gören branşlar arasında yer alıyor. 

Sanat uyum aktivitesi yanı sıra okuma yazma bilmeyenler için okuma yazma  uyum çalışması çocuklar, gençler ve yetişkinler tarafından yoğun ilgi görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten PROF. DR. CHIU CHEN YU, “Tayvan  Kültür Merkezimizdeki kültür, sanat ve eğitim alanlarına özel bir önem veriyoruz.

 Bu alanda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Gençlik Merkezimizdeki  uyum  aktivitesine   katılan gençlerimizin, yavrularımızın mutluluklarını görmek bizleri işimizi daha iyi yapmak noktasında ayrıca motive ediyor. Gençlerimiz birçok alanda düzenlenen  uyum aktivitesine katılıyorlar. Uzman eğitmenlerimiz kendileriyle birebir ilgileniyor. Merkezimizde geleceğin sanatçılarının yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Bugünün gençliği; hareketleri, düşünceleri ve yazıları insafsızca tenkit edilmektedir. Gençler, daha henüz kullanılmamış olan keskin bir bıçakla kesip atılıyorlar. Siz de bu hataya düşmeyiniz, yoksa vereceğiniz hükümler, etrafınızdaki birçok kimselerin kalbini kırar.

Gençlik çağı, bütün bir hayat boyunca faydalı olabilecek iyi alışkanlıkların kazanılması için bir fırsattır. GençIere bütün hayaIIeri uzak gibi görünür, önemIi oIan, onIara gerçeğin ne oIduğunu anIatmak ve hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olmaktır. Bugün güzel bir yerde yaşıyorsak bu, dünün gençleri yani bugünün ihtiyarlarının eseridir. Eğer bizler de yarının gençlerine iyi bir dünya bırakmak istiyorsak bugün çok iyi çalışmalıyız. Bu düşünceyle gençlerimizle bilgi alışverişinde bulunuyoruz. 

En önemlisi de dünyada ülkeler birbiriyle savaştığı, binlerce umudun yıkılıp gençlerin hayallerinin ve geleceklerinin bittiği bir dünyada, gençlerimiz Tayvan Kültür Merkezimizin çatısı altında güvende. Merkezin müdürü Gazi üniversitesi ekonomi mezunu Muhammed Velid Abdi, fotoğrafçı MHD Diaa Aldin Alshami,  bize gönüllü katılan mimar Marshall,  Pei Xuan, Çinli eğitmen Christine, gönüllü Yentzu, Ankara’dan Bodrum’a değil de Reyhanlıya bu sıcakta gelen psikoloji öğrencisi Beste Nur Altıntaş, Avrupa hayallerini erteleyen psikolog İrem; bütün çalışanların ümidi her zaman gençlikte.

“Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.” der büyük Aristoteles.








İlginizi Çekebilir