TAYVAN YAZ KAMPI KUTLAMASI
img

TAYVAN YAZ KAMPI KUTLAMASI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi  bu yıl ilki düzenlenen    Tayvan yaz kampı kutlaması 2022” Uluslararası Dans Festivali’nin açılışı Reyhanlı Tayvan Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Festival açılışı kapsamında  Tayvan Kültür Merkezi çok Amaçlı Sahnesinde  Tayvan, Suriye Türkiye de dahil olmak üzere  3 farklı ülkeden oluşan müzik eşliğinde dans gruplarının yanı sıra Futbol gösterileri  ödül geçit töreni  Tayvan Kültür merkezini  adeta karnavala çevirdi.

Türkiye,  Tayvan, Suriye  müziği ve  dans grupları Dans gruplarının üyeleri ve çocuklar  sahne ve Alanlarda renkli görüntülere sahne olan bir geçit töreni düzenlediler.

Şenlik bu yıl da renkli görüntülere sahne oluyor. İçerik olarak son derece zengin şekilde tasarlanan şenlikte sportif faaliyetler, kültürel ve bilimsel etkinlikler şenlik kapsamında dans ve gösterileri yöresi oyunu ile alkış aldı. Bu yıl şenlik alanına mini bir eğlenceyi daha yoğun şekilde yaşadı.  Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü  PROF. Dr CHIU CHEN YU Bizleri buluşturan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yaklaşık Olarak beş yıldır. Merkezimizde aktiviteleri hayata geçirmek buradan şenlikler festivallet müzik ve çocukların mutlu seslerini yankılatmak istiyorum. Bu hepimizin en önemlisi de Mülteci Çocuk Festivali için ilk futbol festivali!

Bugün sadece Tayvan Merkez Futbol Stadyumu'nun resmi başlangıcı değil, aynı zamanda   Bütün Tayvandan Türkiye’ye   Kardeşliğin önemli bir sembolü! Hem   Spor sahamızı hayata geçirdik.  Burada artık çocuklarımız güvenle spor yapacakgerekli sadece Huzur içinde birlikte top oynayabildiğiniz sürece giriş yapıyoru. Belkide Dünya çapında bir  futbolcu bu  Tayvan Kültür Merkezinin bu sahalarında yetişecek. Türkiye'deki mülteci mülteci çocuklar ve fakir çocuklar. Dünya çocukların ihtiyaçlarını unutuyor gibi görünse de biz ve bize desteklerini saglayan  insanlar  sayesinde Türkiye ‘de  bulunan bütün  Çocuklar,  sadece gelecek de iyi bir nesil oluşturacak. Gelecekde mutlu huzurlu bir nesil isyiyorsak mutlu gülen hayata güvenle bakan çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu da hepimizin  sorumluluğundadır. Bu tür Aktivitelerimiz Ara ara devam edecektir. Tören sonrasında  sporda derece yapan , Çocuklara  Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu tarafından  tarafından, kupaları, Takdim edildi.




İlginizi Çekebilir