TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR KOMPLEKSİNDE FUTBOL TURNUVALARI BAŞLADI.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR KOMPLEKSİNDE FUTBOL TURNUVALARI BAŞLADI.

Hatay’ın  Reyhanlı  ilçesinde  bulunan Tayvan Kültür merkezinin spor kompleksinde düzenlenen "Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası" başladı.

 Tayvan  Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen turnuvaya  Türk ve Suriyeli 9-16 yaş grubu çocuklardan oluşan 11 takım katılıyor.

Grup maçları oynanacak turnuvada, yaş guruplarında dereceye giren takımlara kupa ve madalya verilecek. Turnuva  4 Eylül final maçları ve ödül töreniyle sona erecek.

Turnuvanın organizasyon sorumlusu Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü PROF.DR CHIU CHEN YU gazetecilere, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bu yıl 1’ncisini düzenledikleri futbol turnuvasına yaklaşık  121 sporcunun katıldığı söyledi.

Organizasyonda 20   ye yakın maç oynanacağını kaydeden CHEN YU , turnuvanın Amacı;

Sosyal bir ortamın,sporun evrensel çatısı altında birleşmesini örneklemesi bakımından bizim için çok anlamlı olan bu turnuvamız çocukların  kazananı kutlama-kaybetmeyi kabullenme, takımın bir parçası olarak sorumluluk alma ve yerine getirme, ortak yeteneklerle başarıya yönelik dinamik oluşturma, kabul etme-kabulgörme, birlikte hareket etme gibi becerilerini eğlenerek geliştirme hedefimizi desteklemektedir.  Çocuk ve gönüllü tüm  sporseverletin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca  bu tür turnuvalar çocukların eğitim ve okul hayatındada pozitif davranışların sergilendiği olumlu sosyal bir ortam yaratmakla birlikte, öğrenci öğretmen ilişkilerini de desteklemektedir.  yapılan turnuvalar festival havasında ve müzik yayını eşliğinde yapılmaktadır.  Spor sever gönüllülerimizin tarafından oluşan izleyici tribünleri alkışlar ve tezahüratlarla olumlu bir kenetlenme ortamı sağlamaktadır. Maç  sonrası ise farklı  ailelerden  davet ederek yaptığımız müsabakalarla hem  çocuklarımızın, deneyimlerini arttırıyor, hem de çevre olumlu ilişkiler geliştiriyoruz.

Türk ve Suriyeli çocuklarımızla,Kaynaşma ve Kardeşlik Futbol Turnuvasını Gerçekleştirdiler





İlginizi Çekebilir