*AMANOSLARDA EKO TURİZM BAŞLIYOR *
img

*AMANOSLARDA EKO TURİZM BAŞLIYOR *

Doğa severler terörden temizlenen Amanoslar'da buluştu

Hüseyin Yıldız- Hassa 


Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden arındırılan Amanoslar'ı, Türkiye'nin çeşitli illerinden doğa yürüyüşçülerinin uğrak yeri oldu.


Sosyal medya üzerinden organize olan 80 kişilik grup, Hatay'ın Hassa ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Şarlayan Şelalesinde bir araya geldi.


Doğa yürüyüşçüne, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa İlçe Başkanı Cafer SARI, doğa severler ile Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç de eşlik etti.


Daha sonra grup, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.


Yayman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin terörden arındırıldıktan sonra doğa severlerin en fazla ziyaret ettiği yerler arasında olduğunu söyledi.


Bölgede muhteşem orman ve su kaynaklarının olduğunu belirten Yayman, şunları kaydetti:


"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile buralar terörden temizlendi. Burada daha önce hain terör örgütü vardı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çalışmaları sayesinde bu bölge terörden temizlenmiş oldu. Burası şimdilerde Hatay’ın en güzel ekolojik tur rotalarından ve doğa turizm merkezlerinden biri haline geldi. Amanoslar ülkemizin en güzel yaylalarına sahip olan yerlerden biri, burada çok güzel sebze ve meyve bahçelerimiz bulunuyor. En güzeli burada doğanın ve tabiatın kıymetini bilen hemşerilerimiz var."


Yayman, tüm doğa severleri Şarlayan Şelalesini görmeye davet etti.

*AMANOSLARIN EN GÜZEL ŞELALESİ *


Hassa AK Parti ilçe Başkanı Cafer sarı, bölgenin terörden temizlenmesi buraların güzelliklerini ortaya çıkardı. Güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz. Bölgemize verdiği değer için Vekilimiz Hüseyin Yayman’a ayrıca teşekkür ederiz” dedi 


Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç de, yaptığı açıklamada, bölgenin terörden temizlenmesinin ardından eko turizm yolunda bir engelin kalmadığını belirterek, "Şarlayan Şelalesi bölgesi de eko turizm değeri yüksek bir bölgemiz. Milletvekilimiz Hüseyin Yayman'ın girişimiyle buranın eko turizme kazandırılması yönünde önemli bir aşama kaydedildi."dedi.


Osmaniye'den gelen Doğa sever Melike İncek ise, Amanos Dağları'nda bir çok bölgeyi gezdiğini ve çok beğendiğini söyledi.








İlginizi Çekebilir