TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR TURNUVASI TÖRENLE BİTTİ.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ SPOR TURNUVASI TÖRENLE BİTTİ.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen  Tayvan Kültür Merkezinin düzenlemiş olduğu,"Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası" final maçları ve ödül töreniyle tamamlandı.


Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen Tayvan Kültür merkezinin düzenlemiş okdupu  "Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası" final maçları ve ödül töreniyle tamamlandı.

 Tayvan Kültür merkezinin spor sahasında gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye ve Suriyeli  9-16 yaş grubu çocuklardan oluşan 11 takım katıldı. Turnuva, final maçlarıyla sona erdi.


16 yaş altı kategorisinde  birinci, Tayvan Spor, ikinci, Suriye  Spor oldu. Spor Karşılaşması Renkli görüntülere  neden oldu. Kıyasıya yarışan , sporcular, rakipleriyle Tam bir rekabet ortamı sağladılar. Tayvan Suriye maçında, sporcular ,topları ağa yollamak için kıyasıya yarıştılar. Maç skoru Tayvan Spor 3 Suriye Spor 1 Tribünde oturan izleyicilerin sloganları ve heyacanları milli maçları aratmadı. Tayvan Kültür Merkezi Duvarları. Tayvan Tayvan sesleri ile yankılandı. Karşı takımın Taraftarları da Suriye sloganıyla çocuklar maçın tadını çıkardı.  Arada sırada futbol dalaşmaları da gözden kaçmadı Maçı yöneten hakem  Zeki Diko hocanın , Maçı profesyonel yönetmesi sayesinde ,  milli maçları aratmayacak bir maç sergilendi. 

Turnuva sonrası düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya, takımlara ise kupa verildi.

Turnuvanın organizasyonunda Tayvan Kültür Merkezinin  bu yıl  1’ncisini düzenledikleri futbol turnuvasına yaklaşık 111 sporcunun katıldığı 

Turnuva maçlarında takım oyuncuları sahada ter dökerken, antrenörleri de oyunculara saha kenarından tezahürat ve taktikleri ile destek verdi.

Günün son maçında Tayvan Sporun, Suriye Sporla karşılaştı. Kıyasıya süren müsabakada Tayvan Spor sahadan 3’1lik skorla galip ayrıldı. Bunun üzerine  Suriye sporcuları adeta yıkıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan sporculara  Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü PROF..DR CHIU CHEN YU  moral vermeye çalıştı. Uzun süre duygu dolu anlar yaşayan sporcular, çok hırslı olduklarını ve mücadeleden mağlup ayrıldıkları için gözyaşlarını tutamadıklarını söylediler.

Günün maçlarının tamamlamasının ardından yapılan törende konuşan DR. CHIU CHEN YU

Müsabakada  oynayan çocuklarımız, birbirleriyle kaynaşarak keyifli zaman geçirmişlerdir.

Hafta boyunca devam eden heyecanla karşılaşmaların da  bizler de büyük keyf aldık.Turnuvaya katılan  tüm Çocuklarımıza, başarılar dileriz.Başarılı sporcuları öne taşıyacaklarını belirten Başkan Spor sadece bir müsabakada yenilme ya da yenme değil, aynı zamanda öncesi itibarıyla başarıya ulaşmak için büyük bir emek, disiplin, ahlâk ve tecrübe gerektiriyor. Tayvan Kültür merkezi de çok güzel bir yer, Reyhanlı’da bence Türkiye'nin en güzel ilçesi. Tabii ki birçok sorunumuz olabilir ama görülüyor ki eğer birlik olursak, birbirimizi seversek, birbirimize değer verip çalışır ve disiplinli, ahlâklı olursak böyle güzel tablolar ortaya çıkacaktır. Biz spora yatırım yaptıkça bu gençlerimizin arasından dünya klasmanında sporcular çıkacak. Hakikaten arada o kadar yetenekli, başarılı çocuklar var ki! Bizim de bunların elinden tutup öne taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukla hep beraber çalışarak yaşama dair umut olacağız” diye konuştu. Maç arasında kız çocuklarınında koşu yarışması yapılarak. Turnuvaya destek verdiler.





İlginizi Çekebilir