TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN DEVASAL YEŞİL TAHTASI.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN DEVASAL YEŞİL TAHTASI.

Çünkü bütün dünya hayal kurar: 

Bizi birbirimizden ayıran şey, o hayalleri gerçekleştirecek gücümüzün ya da kendiliğinden gerçekleştiğini görecek kadar şansımızın olup olmamasıdır.

Tayvan Kültür Merkezi Bir ilke daha imza attı.  Kimi zaman Açık hava sineması, kimi zaman festivaller, kimi zamanda, Kadınların online sistemiyle farklı ülkede bulunan  hem cinsleriyle, bilgi Alışverişinde bulunarak,  hayallerini umutlarını gerçekleştirmek için  adımlar atarken bu seferde, Suriyeli ve Reyhanlı çocuklar, futbol Turnuvasından sonra , şimdi de devasal  yeşil Tahtaya resim yaparak hayallerini  resmedip, kimbilir geleceğin dünya  çapında bir ressamlığa adım atmaya başlamaları,Tayvan Kültür merkezi koordinatörü, PROF.DR CHIU CHEN YU,  yapmış oldugu  açıklamada şunları söyledi; Çocuklar, resim yaparak hayal dünyalarını daha da geliştirip iç dünyalarını yansıtırlar. Özellikle henüz konuşmayan, konuşsa bile kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen çocuklar için resim yapmak bir iletişim aracıdır ve resim yaparak birçok şeyi bize anlatabilirler. Ayrıca konsantrasyon, sağ ve sol beynin çalışması ve özgüven için de olumlu katkıları bulunmaktadır.

Çocuklar için Resim Yapmak

Çocuklar için resim yapmak hem duygusal ve sosyal anlamda hem de beceri ve algı anlamında katkı sağlayan bir etkinliktir. Resim yapan çocuklarda birçok gelişim hissedilmektedir.

Kendilerine özgü yeni karakterler ve simgeler oluşturarak, bunları hikayelendirmesi ve bunların da aile ve anaokulu tarafından onaylanması çocuğa özgüven katar.

Çizim ve boyama yaparak el-göz koordinasyonu gelişir.

Günlük yaşantısındaki duyguları ve enerjiyi kâğıda dökerek, rahatlamasını sağlar.

Duygularını ve bilinçaltındaki durumları resim yaparak yansıtıp, iletişim kurar.

Bizimle İletişime Geçiyorlar

Çocuklar; başından geçen bir olayı, yaşadığı korkuları ve kaygıları, özlemlerini ve isteklerini resim yaparak bize anlatmaktadırlar. Henüz iletişim yönünden etkili bir iletişimi bulunmayan çocuklar, iletişim aracı olarak resmi kullanabilmektedirler. Yaşadıkları çoğu problemi, resimleri yoluyla bize ileterek farkına varmamızı sağlamaktadırlar. Hatta Anaokullarında uygulanan ve çocuğun iç dünyasını okulun anlamasını sağlayan aile çiz adlı bir test dahi vardır.

Çocukların resim yaparken kendilerine özgü karakterler ve simgeler üretmesi gayet normaldir. Çok geniş olan hayal dünyalarında oluşan bu durum, çizimlerine yansımaktadır. Hatta resmi bunlar üzerine kurduğu bir hikâyeyi düşünerek çizdikleri bile olmaktadır. Bu nedenle onların çizimlerine müdahale edilmemelidir. Çizimlerini beğenmeli, hikâyelerini dinleyerek onları desteklemeliyiz. Bu sayede kendilerine olan güvenleri de artacaktır.

Başarıyı Getiriyor

Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda gelişmesini sağlayan resim yapma, çocukların hem sosyal ortamda hem de okul hayatlarında başarılı olmasını da sağlamaktadır. Sağ ve sol beynin beraber çalışmasını sağlayan, el becerisini güçlendiren ve kendine güvenini artıran bu etkinlik sayesinde çocuklar günlük hayatta ve okul hayatlarında da daha yenilikçi ve başarılı olabiliyorlar. Enerjilerini bu yolla atan ve iletişim kurma kabiliyetlerini daha konuşmadan bile bu yolla sağlayan çocuklar, günlük hayatlarında ve anaokullarında hem daha rahat hem de iletişimi kuvvetli bireyler olarak yaşantılarını sürdürüyorlar. Bizlerin Amacı onları iyi bir birey olarak Topluma kazandırmak. Bizler bu hizmeti verdikçe  hem bizler hem çocuklarımız çok mutlu oluyor. Bizde onları mutlu görünce esas olan görevimizi Tamamlamış oluyoruz.




İlginizi Çekebilir