TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE, ÇOCUKLAR BASKETBOL VE VOLEYBOLDA VARIZ DEDİLER.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE, ÇOCUKLAR BASKETBOL VE VOLEYBOLDA VARIZ DEDİLER.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi  yeniliklere doymuyor. Futbol koşu derken Çocukların yogun talebi üzerine Merkeze Basketbol ve voleybol  sahası da oluşturuyor. Kendilerine Her türlü yardımı yapan Hatay Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle  yapılan sahalar Çocukların yüzünü güldürüyor.  Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü PROF DR. CHIU CHEN YU Yapmış olduğu açıklamada. Spor dallarının  hepsi çok faydalı . Biz futbolla beraber Basketbolunda  Çocuk gelişimi açısından sporun pek çok önemlidir. Her tür spor dalının çocuk için pek ortak faydası vardır. Basketbolun da çocuk gelişimi için pek çok faydası vardır. Çocuğunuzu hareketsizlikten kurtarır, sosyalleşmesini sağlar, disipline eder ve yararlı bir hobi edinmesinde büyük katkısı vardır. Sportif kabiliyetlerini geliştirmede fayda sağlar.

Vücudun güçlü, atik ve esnek olmasını sağlar.

Çocuğunuzun kas ve kemik sisteminin gelişmesinde önemli artıları vardır.

Bedenin güçlü olmasını sağlar ve dayanıklılığını arttırır.

Çocuk sürekli hareket halinde olduğundan kalori harcar ve sağlıksız fazla kilolarını yakmasına yardımcı olur.

Çocuk basketbol oynarken endorfin salgılar. Bu hormonlar mutluluk hormonlarıdır. Bu nedenle spor yaptıktan sonra çocuk, daha iyi bir ruh haline girer ve daha mutlu hisseder.

Spor yapan çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşur, zararlı besinlerden kaçınırlar.

Etkili olarak çalışma alışkanlıkları gelişir. Spor yaparken düzenli çalışma alışkanlığı kazanacaklarından çalışma disiplinleri artar.

Zararlı alışkanlıklardan uzak dururlar.

Sosyal ve psikolojik açıdan faydaları

Basketbol bir takım oyunudur. Takım içerisinde bulunan çocuğun birlik beraberlik duyguları geliştirmeye yardımcı olur.

Aynı zamanda takım arkadaşlarıyla beraber sürekli iletişim halinde olmasını gerektiren bir spor olması sebebiyle iletişim becerilerini güçlendirir.


Bir takım arkadaşının yaptığı bir hatayı telafi etmeye çalışır, onun eksikliğini gidermeye çalışıp takımın daha başarılı olması için çaba sarf eder. Bu sebeple basketbol çocuğun yardımlaşma duygusunu geliştiren önemli sporlardan biridir.

Çocuk basketbolu hem rakip takım hem de kendi takım arkadaşlarıyla birlikte oynar. Bu da çocuğun içine kapanık olmasını engelleyerek çevresindeki diğer insanlarla sosyalleşmeye yatkın olmasını arttırır.

Oyun içinde kuralları bulunan bir sistemdir. Çocuk bu kurallara uyması gerektiğini bilir ve uymak için çaba gösterir. Bu sebeple çocuk yapıp yapamayacağı şeylerin sınırlarını bilir ve o sınırlar içerisinde hareket eder.

Basketbol çocuğun problem çözme kabiliyetini geliştirir.

Basketbol oyununda rakip takım ve çocuğun kendi takımı arasında bir sınır yoktur.  Bu anlaşmazlıklara sebebiyet verebilir. Ancak çocuk oyun içindeki kurallara uyması gerektiğinden rakibe saygı duymayı ve rekabet duygusunu öğrenir.

Basketbol çocuğun özgüven kazanmasını sağlar ve sorumluluk bilincini geliştirir. Çocuğun yaptığı hatalar takımı mağlubiyete götürebilir. Ancak çocuk takımına karşı sorumlu olduğunun farkına vardığında daha iyi olmak için daha çok çaba gösterir. Ayrıca, voleybolda Düzenli olarak voleybol oynamanın sayısız faydası vardır.

Bu, bugünlerde birçok insanın aradığı bir hedefe ulaşmaya yardımcı olabilecek bir spordur: Sağlık.

Sağlıklı yaşam terimi, yaşamın her alanında bir refah duygusu aradığımız için son yıllarda oldukça popüler hale geldi:

1. Fiziksel

2. Zihinsel

3. Sosyal

Voleybol sporu, fiziksel zindeliğinizi geliştirme, zihinsel gücünüzü test etme ve sosyal ağınızı genişletme fırsatı sunar.

Voleybol, rekabetin en yüksek seviyelerinde ve basit eğlence değeri için oynanabilen bir oyundur.

İnsanlar birçok nedenden dolayı bir ağ kurup voleybol oynarlar. Voleybolun bir kişiye fayda sağlayabileceği 10 ana yol vardır.

Voleybol oynamanın hangi faydalarının sporu denemeniz için bir neden olabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Voleybol Oynamanın Fiziksel Faydaları

Voleybolun fiziksel sağlığımızı iyileştirmemize yardımcı olduğu birkaç alan var.

Voleybol oynamanın bu dört ana fiziksel faydası, oyunu günlük egzersizinizin bir parçası haline getirmek için yeterli sebeptir. Bizler çocuklarımızın Spor aktıvitelerine destek vermek için. Bütün olanaklarımızı seferber ediyoruz. Bize spor aktivitelerimizi Gerçekleştirmemizi sağlayan bize her türlü desteği veren yetkililere Teşekkürü bir borç bilirim.



İlginizi Çekebilir