KADIN KOOPERATİFLERİNE PAZARLAMA E- TİCARET E İHRACAT SUNUMU YAPILDI.
img
Hatay

KADIN KOOPERATİFLERİNE PAZARLAMA E- TİCARET E İHRACAT SUNUMU YAPILDI.

Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda; kadın Girişim Kooperatiflerine yönelik Pazarlama ve E-Ticaret Eğitimi  semineri . Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlen ve İhracat Genel Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü Ayten Esra Zeyrek., Elif Kılıç  Baki Engin Özerin sunduğu, Kadın Kooperatifleri E-Ticaret ile Güçleniyor” projesi ile Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü projesi kapsamında sunulan destekleri bir adım daha ileri taşımaya hazırlanıyor panele ; Bakanlığımız Genel Müdürlüğümüzden Daire Başkanı Yavuz Selim AKÇAKALE, İl Müdürümüz Halit İMREK  Ticaret Uzmanı Asım ÇALIŞ’ın katılımı ile İlimizden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil MÜSEVİTOĞLU, Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamid BAL, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdulkadir TEKSÖZ ve İlgili Oda Başkanları, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale MARUFOĞLU’nun katıldığı toplantıda kadın kooperatiflerinin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler ile kadın ve genç girişimcilerde katıldı. Yapılan sunumlarda pazarlama, e-ticaret, e-ihracat ve ihracat desteklemeleri konuları üzerinde duruldu..Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında bugüne kadar  bin girişimci kadın ve  kadın kooperatifine destek veren ve bu sayede iş ortakları arasındaki kadınların oranını  yükselten alışveriş platformu,kadınlara desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Kadın kooperatiflerine destek için bu kez gücünü Türkiye’nin, uluslararası çok önemli bu kurumların işbirliği ve desteğiyle, “Kadın Kooperatifleri 

 E-Ticaret ile Güçleniyor” projesini hayata geçiriyor.

Projeyle ilk aşamada, pandemiden etkilenen kadın kooperatifilerine sağlanacak eğitim ve mentorluk desteğiyle, girişimci kadınların teknik becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bunun ardından, proje çerçevesinde kadın kooperatiflerinin dijital pazara erişimi ve tedarik zincirlerine katılımlarını güçlendirmek için dijital dönüşümlerinin sağlanması ve oluşturulacak sosyal satın alma çerçevesi ile bu kooperatiflerin yaygınlaştırılması hedefleniyor. 

Projeye katılan kadın kooperatifleri, komisyon indirimi, reklam ve pazarlama, ücretsiz fotoğraf çekimi ve kargo desteği gibi birçok faydanın yanı sıra; mentorluk ve e-ticaret eğitimlerinden de faydalanabilecek. Ayrıca, girişimci kadınlara yeni satış kanalları açan ve üretimi destekleyen proje ile, kadın kooperatiflerinin ekonomiye katılımılarına, yerel kalkınmaya ve kapsayıcı bir sürdürülebilir ekonomik büyümeye , projenin amacı ve kapsamı dolayısıyla paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti, dile getirdi: 

Ayrıca Panelde konuşma yapan Hatay Ticaret il müdürü Halit İmrek bey  şunları dile getirdi.

“Pandemisi sebebiyle küresel ölçekte zarar gören geleneksel satış platformlarının yanı sıra sekteye uğrayan tedarik zincirinin yol açtığı ekonomik ve sosyal tahribatın etkilerini en aza indirgemek amacıyla sürdürülebilirlik dahilinde yeni arayışlar önem kazandı. Dahası pandemi kaynaklı ortaya çıkan tahribat, en çok Girişimci kadınlarımız ve  Kadın kooperatiflerimiz gibi hassas gruplar üzerindeki etkisi daha olumsuz bir seviyede kendini gösterdi. Hassas grupların bu süreçte daha dayanıklı hale gelmesi için başta kadın kooperatifleri ve  Kadın girişimcileri kapsamak üzere bu grupların dijital satış platformlarına entegrasyonu, sürdürülebilirlik ve satış kanallarını çeşitlendirme açısından büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, yenilikçi kalkınma alanları kapsamında geleceğin işleri, kapsayıcı tedarik zinciri yönetimi, kadının ekonomik güçlenmesi, sosyal girişimcilik ve sosyal satın alma konularını bir süredir çalışıyoruz. Bunların ürünleştiğini görmek bizleri sevindiriyor. Özellikle yoksulluktan çıkış stratejilerini bugünlerde daha sık konuşuyorken; özel sektöre çağrımız ile yapmış olduğumuz bu iş birliğini gelin hep birlikte geliştirelim, genişletelim” sözleriyle, projenin amaçladığı faydaya dikkat çekerek özel sektöre iş birliği için çağrıda bulundu.Kadın Kooperatifleri  E-Ticaret ile Güçleniyor” projesiyle ilgili heyecanlarını şu sözlerle paylaştı:

“Kadının varlığını yaşamın her alanında destekleyen bir marka olarak, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programımız ile girişimci kadınlara eğitim, pazarlama ve operasyonel süreç konularında birçok destek sağlıyoruz. Pandemi döneminde daha fazla girişimci kadına ulaşmak için hayata geçirdiğimiz birçok yeni iş birliği ve yatırımla, ekonomide kaldıraç görevi üstlenmeyi sürdürdük. Kadın Kooperatifleri Pandemide E-Ticaret ile Güçleniyor projesi için çok önemli uluslararası kuruluşlarla başlattığımız yeni iş birliğimizden de büyük memnuniyet duyuyor; bu vesileyle girişimci kadınlara pandemi döneminde verdiğimiz desteği sürdürmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm imkanlarımızı seferber ederek girişimci kadınların güçlerine güç katmak için çalışmaya devam edeceğiz.”



İlginizi Çekebilir