YAYMAN HODRİ MEYDAN ÇIK AÇIKLA
img

YAYMAN HODRİ MEYDAN ÇIK AÇIKLA

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 


Yayman "'Türkiye Yüzyılı' iddiası, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı cumhuriyet meşalesinin ikinci yüzyıla taşınması için büyük bir iddiayı, inancı, davayı temsil etmektedir ve 85 milyonun hedefidir." dedi.


Yayman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84. yıldönümünde rahmetle, saygıyla andığını ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük hediyesi, cumhuriyetimizdir, tam bağımsız Türkiye'dir." diye konuştu.


Cumhuriyetin bir çocuğu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyeti ileri götürmek, muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkarmak için yaptıklarının takdire şayan olduğunu kaydeden Yayman, tarihin bu vizyonu, emekleri, çabayı yazacağını söyledi.


"Türkiye Yüzyılı" ifadesinin "AK Parti'nin seçim sloganı" şeklinde değerlendirenler olduğuna işaret eden Yayman, "Bu söz, sözlerden bir söz değildir. 'Türkiye Yüzyılı' iddiası, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı cumhuriyet meşalesinin ikinci yüzyıla taşınması için büyük bir iddiayı, inancı, davayı temsil etmektedir ve 85 milyonun hedefidir." değerlendirmesinde bulundu.


ALTILI MASANIN AYAKLARI ÇATIRDIYOR 


- "CHP ve HDP, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili kapıları kapatmış durumda"


Altılı masanın ortakları arasında bir tartışmanın olduğunu dile getiren Yayman, "14 Kasım'da bir kez daha bir araya gelecekler. Özellikle HDP sözcülerinin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e söyledikleri sözler karşısında CHP'den bir cevap beklemekte milletimiz. CHP, bu ortakları arasındaki tartışmayı nasıl değerlendiriyor?" diye sordu.


Altılı masanın, başörtüsü meselesinin Anayasa'da düzenlenmesi konusunda ne düşündüğünü bilmediklerini söyleyen Yayman, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin bu konuda ne düşündüğünü kamuoyunun bilmediğini dile getirdi.


Aralarında bir ihtilaf olduğunun açık olduğunu ifade eden Yayman, "CHP ve HDP gözüken o ki; başörtüsü düzenlemesiyle ilgili kapıları kapatmış durumdalar. Fakat Saadet Partisi'nin, Erbakan Hoca'nın mirasçısı olduğunu söyleyenlerin, Tayyip Erdoğan'ın iktidarını engellemek için her şeyi söyleyenlerin, başörtüsüyle ilgili ne dediklerini duymadık. Her konuda konuşanlar, bu meselede susuyorlar. Neden? Acaba onlara bir talimat mı geldi?" diye sordu.


CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİMİZİN GELECEĞİDİR..


AK Parti'nin HDP'yi ziyaretiyle başlayan tartışmada kriz senaryosu üretenlerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları karşısında bir kez daha yanıldıkları, bu ittifakı yanlış okudukları ortaya çıktığını belirten Yayman, "Cumhur İttifakını eski Türkiye'nin sözlüğüyle okumaya çalışanlar, her zaman kaybetmeye mahkumdurlar. Bu ittifak, Türkiye'yi küresel bir güç haline getirme ittifakıdır." dedi.


SİZ BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORSUNUZ 


- "Siz, bu gücü nereden alıyorsunuz?"


İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Turgut Kazan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili ifadelerini kınayan Yayman, "Bir başbakanı asan, iki bakanı idam edenler, belli ki kana doymamışlar, yeni kurbanlar aramaktadırlar. Siz, vampir misiniz? Siz, bu gücü nereden alıyorsunuz? Siz kimsiniz, kimden yetkiyi alarak, seçilmiş bir cumhurbaşkanını yargılamaktan bahsediyorsunuz?" sorularını yöneltti.


Hüseyin Yayman, "Türkiye'de kendisine 'demokrat' diyen, 'özgürlükçüyüm' diye ortada gezenlerin nasıl faşist, antidemokratik kafaya sahip olduklarının bir ispatı da; sayın Turgut Kazan'ın bu konuşması ve orada bulunan gazetecilerin bu konu hakkında sesini dahi çıkarmamasıdır." yorumunu yaptı.



EXPO REZALETİNİ UNUTTURMAK İÇİN ALGI YAPIYOR


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "AK Parti'den transfer teklifi aldığı" şeklindeki iddiasına ilişkin Yayman, "Çık açıkla, sana kim bu teklifte bulundu. Yalan haber, algı operasyonları yaparak, Hatay'da bozulan algını, imajını düzeltme operasyonu yapma. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, EXPO'da yaşadığı rezaleti örtmek ve unutturmak, Hatay halkının 4 milyar TL'sini 'konser EXPO'ya dönen beton yığınına yatırdığı için köşeye sıkışmış durumdadır. Belli ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde de beklediği ışığı görememektedir ve kendisine pazarlık gücü elde edebilmek için AK Parti'mizin adını kullanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. Yayman, böyle bir teklifin söz konusu bile olmadığını açıkladı.


Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı "Türkiye Yüzyılı" ifadesine ilişkin değerlendirmeleri sorması üzerine Yayman, "'Türkiye Yüzyılı' ifadesi, bütün milletimizin bir sözüdür, hayalidir, iddiasıdır. Yani 'Türkiye Yüzyılı' ifadesinden insanlar rahatsızlık duymazlar, bundan bilakis mutlu olurlar. Çünkü bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti, ikinci yüzyıla taşıma iddiasını, hayalini ve vizyonunu ortaya koymaktadır. Bunu bir partiyle, bir kişi ile bağdaştırmak doğru değildir." cevabını verdi.


İlginizi Çekebilir