YAVUZ “ÖĞRETMENLER MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
img

YAVUZ “ÖĞRETMENLER MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

 “Öğretmenlerimiz, Dünya’nın her yerinde toplumun en öz verili ve en saygı değer kişileridir.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi.


“24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür ve bu günü ölümsüzleştirmek adına yurdumuzda her yıl 24 Kasım tarihi Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.


Bir topluluk ulus olabilmek ve gelişmiş bir uygarlığa sahip olabilmesi için mutlaka eğiticilere ve öğretmenlere muhtaçtır. Dünyanın her tarafında Öğretmenler toplumun en fedakâr ve saygı değer unsurlarıdır. Bir Milleti Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerin üstün gayretli çalışmasına bağlıdır. 

Milli Birlik ve Beraberliğimizin teminatı olan Öğretmenlerimiz toplumda davranış ve görüşleriyle örnek insanlardır. 

Günümüzde Öğretmen bilgiyi aktaran değil, öğrenciye, bilgiyi nereden nasıl alacağını öğreten ve öğrenilen bilgilerin yaşama uygulanmasında yardımcı olan bir konumdadır. Memleketimizin ve vatanımızın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi yerine getiren öğretmenlerimiz, geleceğimizi inşa eden, nesillerimize ışık saçan kutsal bir görev yapmaktadırlar. 

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, Eğitim ve Öğretimin kaliteli aynı zamanda bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Gelecek; Gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Bizi eğiten, doğruyu yanlışı göstererek hayata hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türkiye’yi aydınlık ufuklara, güçlü yarınlara hazırlanmasında en büyük katkı ve emeğin sahibi olan, sevgisini ve sabrını eğitim ve öğretim hayatımız boyunca bizlerden esirgemeyen fedakar Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlar, ebediyete intikal eden tüm Öğretmenlerimizi de saygı, minnet, ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” Dedi.


İlginizi Çekebilir