*SARI OKUL RESTORASYONU BAŞLADI *
img

*SARI OKUL RESTORASYONU BAŞLADI *

MAYIS 2023 hizmete açılacak..


TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı yazılı açıklamada Kırıkhan’da yıkılmak üzere olan tarihi binanın restorasyon çalışmalarının başladığını belirtti. 


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yayman, Hatay valisi Rahmi Doğan’a teşekkür etti. Hatay Valiliği başkanlığında DOĞAKA ve Kırıkhan Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan binanın 2023 yılı Mayıs ayında tamamlanıp yenilenmiş haliyle hizmet verecek. 


HATAY’IN SEMBOL BİNASI

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı döneminden bu yana bu proje üzerinde duran ve o dönem projesi hazırlanan binayı yıkılmaktan kurtaran Yayman, Kırıkhan’a ve Hatay’a kalıcı bir eser daha bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Seçim döneminde söz vermiştik. Çok şükür çalışmalar başladı. En kısa zamanda gençlerimizin hizmetine sunacağız dedi. 


İNSAN ESERLERİYLE YAŞAR

 Yayman, buram buram tarih kokan bu yapının restore edilerek gençlik ve bilim sanat merkezi haline getirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.


Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Yayman; “Hatay’ımıza AK Parti olarak çok sayıda kalıcı eser yapmıştır. Biz geçmişten kalan eserleri de kaderine terk etmiyoruz. Bu noktada Kırıkhan’ımızın önemli yapılarından olan sarı okulu kaderine terk etmedik. İnsan eserleriyle yaşar sözünde olduğu gibi biz de Kırıkhan’a, Hatay’ımıza eser bırakmaya devam ediyoruz, dedi. 


Sarı okul Hatay’ın kültür envanterinin en önemli varlıklardan bit tanesidir. Burası geçmişte Ermeni Sıbyan Mektebi olarak kurulmuş ama daha sonra ilkokul ve ortaokul olarak hizmet verdi.


MAYIS 2023 HİZMETE AÇILACAK

Hem taş yapısı itibarı ile hem de içerisindeki süslemeleri itibari ile hem de büyük bir kültür hizmeti görmesi bakımından burasını Kırıkhan’a bir kültür evi, bir yaşayan müze olarak hizmet edecektir.. Burayı yaşayan mekan haline getirmek için çalışmamız var” dedi.


Kırıkhan’da Sarıokul olarak bilinen ve yıllarca çocuklara Kurtuluş İlkokulu olarak hizmet veren ancak daha sonra Halk Eğitim Merkezi binası olarak tahsis edilen Tarihi Fransız yapısı ruhban okulu olarak yapılan binanın aslına uygun olarak restorasyon yapılarak Bilim Sanat Merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak.


*RAHMİ DOĞAN’A ÖZEL TEŞEKKÜR *

Bu tarihi eserin Hatay’ımıza kazandırılması İçin özel çaba sarf eden Valimiz Rahmi Doğan’a teşekkür ederim. Ayrıca bu projeyi hayata geçiren Kırıkhan belediye başkanımız Ayhan Yavuz bey ve DOĞAKA çok önemli bir çalışma ortaya koymuştur. Ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.



İlginizi Çekebilir