YAYMAN: TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
img

YAYMAN: TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan’da Mimar Sinan tarafından inşa edilen Danaahmetli Tarihi köprüsünün restorasyon işlemlerinin başladığını açıkladı. 


Osmanlı mirası olan tarihi köprüye sahip çıkarak yıkılmaktan kurtardıklarını belirten Yayman, 18 Kasım tarihinde başlanan çalışmaların 31 Mart 2024 yılında tamamlanacağını belirtti. 


Son dönemde Karayollarının yol atağında bulunduğu Kırıkhan’da yeni bir eser daha hayata geçiyor. 10 Milyon TL bütçe ile restore edilecek tarihi köprü ile hem ataların mirasına sahip çıkılacak, hem de köprü aslına uygun mimarisi ile turizme kazandırılacak. 


SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERMİŞTİK

Seçim döneminde verdiği bir sözü daha yerine getirmekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden Yayman, “Kırıkhan Danaahmetli’de büyük usta Mimar Sinan tarafından yapılan Tarihi köprümüze el attık. Karayolları genel müdürlüğü tarihi köprüler Dairesi eseri restore edip şehrimize kazandıracak. 


Bu anlamda tarihi köprümüzü yıkılmaktan kurtarıp tarihimize sahip çıktık. Seçim döneminde söz vermiştik. Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi ve turistik özelliği olan bir köprüyü kaderine terk etmeyen AK Parti’mizin halkına hizmet kervanı devam ediyor. Daima söylüyoruz yaparsa AK PARTİ yapar" dedi. 


*KIRIKHANLILARDAN YAYMAN’A TEŞEKKÜR *

Tarihi köprünün geri kazanılması noktasında büyük çabalarından dolayı Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz başta olmak üzere AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Danaahmetli Muhtarı Mehmet Saydam ve Kırıkhan halkı Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür etti. 


*YAPARSA AK PARTİ YAPAR *

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere şu sözlerle teşekkür etti; “Milletimizin hizmetkarı dünya lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bey başta olmak üzere Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu beye teşekkür eder, tarihi köprümüzün Kırıkhan’a ve Hatay’ımıza hayırlı olmasını dilerim.”



İlginizi Çekebilir