YAVUZ “5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
img

YAVUZ “5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan YAVUZ mesajında; “Yaşamı kolaylaştıran, hayata ışık tutan Mühendislik; Matematik ve Temel bilimlerin ortaya koyduğu teorik ve deneysel araştırmalar ile tecrübe ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri bilimsel olarak kullanarak, doğadaki madde ve enerjiyi ekonomik yöntemler ışığında geliştirip insanoğlu yararına sunan bir meslektir.

Günümüze kadar insanlığın karşılaştığı sorunları çözmekte ve geliştirmekte önemli bir rol oynayan mühendisliğin çok çeşitli kendi alt dalları vardır. İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık, tarım, beslenme gibi gıda, fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik fen, uçak, gemi, otomobil, motor, iş makinaları gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşan mühendisler, insanlığa önemli hizmetler vermektedir.

Mühendislik, bilgi ve beceriyi uzun soluklu elde edildiği özveri ve azimle çalışarak projelere hayat veren, üst düzey tecrübe gerektiren bir meslek olup bu münasebetle, meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir. 

Ülkemizin geleceğini inşa ederek, günlük hayatımızı kolaylaştıran, hayatın her anında yanımızda yer alan ve bizlere yardımcı olan mühendislerimiz, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşarak gelişen ve değişen teknoloji karşısında sürekli kendilerini yenileyip halka hizmet vermeye devam etmektedirler.  

Bu duygu ve düşüncelerle, bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan, en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden ve kanuni sorumluluklarından taviz vermeyen tüm mühendislerimizin 5 Aralık Dünya Mühendisler gününü kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.” Dedi.


İlginizi Çekebilir