YAVUZ “BİR TOPLUMUN GELİŞMİŞLİĞİ KADINA VERDİĞİ DEĞERLE ÖLÇÜLÜR”
img

YAVUZ “BİR TOPLUMUN GELİŞMİŞLİĞİ KADINA VERDİĞİ DEĞERLE ÖLÇÜLÜR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” ve Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.


Kadınların, yaşamın her alanında her geçen günde daha bir önem kazandıklarına dikkat çeken Başkan Yavuz yaptığı açıklamada şunları söyledi.


“Bu gün, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” ve Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Bu anlamlı gün tüm kadınlarımıza kutlu olsun.


Türk kadınına verdiği değeri, sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan hukuki düzenlemeler ile 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK; “Kahraman Türk Kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek Türk kadınının öz verili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli hayat varlığımız olduğunun altını özellikle çizmiştir.


Bizim sosyal toplumumuzun başarısı ve başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgi ile orantılıdır. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur. Her toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da kadınlarımızın hayatımızda büyük bir yeri vardır. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görmekte, ev sorumluluklarıyla beraber hayatın içinde yer alarak, çeşitli devlet kademelerinde memur, idareci ve çalışan olarak yaptığı görevlerle günlük yaşamımız içerisinde saygın bir konumda yaşamaya devam etmektedir.


Peygamberimiz (S.A.V.) ‘’Cennet anaların ayakları altındadır’’ hadisinin muhatabı olan tüm kadınlarımızı yaşamımız boyunca doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, büyüten bizi topluma yararlı birer fert yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız olarak veren fedakâr annelerimizi ve kadınlarımızı sadece bir gün değil hayatımızın her anında hatırlamalıyız.

Kadının toplumdaki yeri ve görevleri onun bir fert olarak, gerekli kişiliği kazanması, aile içinde ve toplum içinde hak ettiği yere gelmesiyle mümkündür. Türkiye’de ve dünyada, kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde, kadınların günlük hayatta karşı karşıya kaldığı sorunlara ve kadınlara yönelik her türlü şiddet ve saldırılara engel olmalıyız. 

Tüm dünyada olduğu gibi kadının toplumumuz içinde erkek ile eşit mertebeye gelmesi ve kadın haklarının her alanda özgür olması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmalarını ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününün 87. Yılını en içten dileklerimle kutluyor, kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması temennisiyle saygılarımı sunuyorum.” Dedi.


İlginizi Çekebilir