TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNE TAYVAN STK DESTEĞİ
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNE TAYVAN STK DESTEĞİ

Tayvan Kültür merkezi koordinatörü PRO.DR. CHIU CHEN YU  Tayvan’da bir dizi toplantılar yaptı. Tayvan’da bulunan  STK’larla görüşerek.  Bilgi birikim. Deneyimlerni  paylaşarak,  Türkiye'deki Tayvan  kültür merkezinin Gelişimine destek toplantıları yaptı.

Tayvan Asya Mübadele Vakfı ev sahipliğinde ve TayvanAid sponsorluğunda "Savaş Salgını Sonrası Buluşma - Tayvan STK'larının Güneye Yönelik Deneyiminden Türkiye'deki Tayvan Merkezinin Geliştirilmesine" - değişim semineri başarılı bir şekilde gerçekleşti.  Şehir Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan 

Sempozyuma Tayvan Asya Birliği Başkanı ev sahipliği yaptı ve İttifak Başkanı Wang Jiniing konuşmaya davet edildi ve Zixin başta olmak üzere denizaşırı yardım işbirliğinde zengin tecrübeye sahip İttifak üyelerini davet edildiği Toplantı da Tayvan  Kültür merkezi yetkilileri de eşlik etti.  Toplantı da  Mülteci sorunları konuşuldu.  Bu sorunlardan en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğu, sınır  İli olan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 

BM mülteci ajansına göre, 2011 yılında Suriye iç savaşının çıkmasından bu yana 6 milyondan fazla Suriyeli memleketlerinden kaçarken, Türkiye'nin komşu olduğu 4 milyona yakın Suriyeli mülteci sığınma talebiyle Türkiye'ye giriş yaptığı . Türkiye'nin , 100.000 nüfuslu Reyhanlı ilçesinde , üçte ikisi kadın ve çocuk 250 binden fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz Reyhanlı’da  mülteciler ile Türkler arasında  sosyal uyum, artırmak, Suriyeli mültecilerin yerel Türk toplumuna entegre olmalarına yardımcı olmak için Tayvan  Kültür merkezi uyum çalışma kapsamında mesleki eğitim ve çocukları birleştiren bu Tayvan merkezinin her  türlü aktiviteleri sunum yapıldı.

Seminer sırasında, Tayvan  Kültür Merkezinin Türkiye'deki tarihini ve güncel proje planlarını detaylı bir şekilde tanıttı ve Tayvan Merkezini kurmanın yolculuğu ve zorluklarını Tayvan STK ortaklarıyla paylaştı. Tayvan Merkezi'nin devam eden projeleri ve gelecekteki geliştirilmesi konusunda, katılımcı Tayvanlı STK üyeleri, finansal planlama, organizasyonel geliştirme dahil olmak üzere STK'ların işleyişi ve yönetim ing stratejileri vb. Aynı zamanda, engelli programı ve tıbbi yardımı gibi gelecekte işbirliği olasılığını da belirti  Tayvan Kültür Merkezi  Koordinatörü Chıu Chen Yu.

Tayvan'ın STK ortaklarına STK işletmesi ve yönetiminin zorluklarına karşı etkili çözümler sundukları için teşekkür etti. Aynı zamanda, Tayvan'ın STK ortaklarıyla birlikte "Mülteci yardımının Tayvan modelini" oluşturmak, mülteci yardımının ölçeğini genişletmek ve Tayvan'ın uluslararası vizibini artırmak için gelecekte daha fazla projede çalışmayı dört gözle bekliyorlar.



İlginizi Çekebilir