YAVUZ; “MEHMET AKİF İNSANLARA KUTUP YILDIZI GİBİ HER ZAMAN YOL GÖSTERMİŞTİR”
img

YAVUZ; “MEHMET AKİF İNSANLARA KUTUP YILDIZI GİBİ HER ZAMAN YOL GÖSTERMİŞTİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Kefeni Bayrak olan vatan ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un 27 Aralık 1936 yılında aramızdan ayrılışının 87. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan YAVUZ Mesajında; “Mehmet Akif ERSOY 20 Aralık 1873, 27 Aralık 1936 yıllarında yaşamış önemli Türk şair ve düşünürü, veteriner, öğretmen, milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşımızın yazarıdır.” Onu anlamak Türkiye’yi anlamaktır.

“Zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğini, herkese anlatan Mehmet Akif, büyük bir istilaya maruz kalan İslam dünyasının kurtuluş yolunun Anadolu’nun kurtuluşundan geçtiğine inanan, büyük bir mütefekkir olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmış imanlı bir dava adamı idi.

Lafını esirgemeyen, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, hayatında, şiirlerinde hep haksızlıklara zulme, zalimliğe karşı çıkmış, insanlara kutup yıldızı gibi her zaman yol göstermiştir.

Kuran şairi Mehmet Akif; İslami duyarlılığa sahip, Kuran’ı hayatına yerleştiren, dünya Müslümanlarının birliğini ve bütünlüğünü savunan, dindar bir milli şairimizdir. 

Ele avuca sığmaz, güçlü, sıhhatli, enerjik, çalışkan, hep erdemli, şair ruhlu, sözüne güvenilir bir devlet adamı, vatan topraklarına düşman ayak basmasına dayanamayan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un kefeni Türk Bayrağıdır.

Eserlerini Safahat’ta toplayan Mehmet Akif Ersoy, yaşadığı dönemde olduğu gibi bugün de kıymeti son derece yüksek bir şair olarak genç nesiller için örnek şahsiyet olmaya devam etmektedir. Adı ve eserleri bizlere hediye ettiği “İstiklal Marşımız” milletimiz var oldukça Türkiye Cumhuriyetinde sonsuza kadar yaşayacak, Türk Milleti dualarla onu ebedi olarak unutmayacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle; 27 Aralık 1936 tarihinde aramızdan ayrılıp, hakkın rahmetine kavuşan, Milletin en ümitsiz günlerinde kaleme aldığı İstiklal Marşı’na “Korkma” diyerek başlayan, Millete; Yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan, vatan sevdalısı, iman ve inanç sembolü, örnek ve önder şahsiyetimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’u vefatının 87. Yılında Rahmet, minnet ve şükran ile anıyoruz. Ruhu şad, Mekânı Cennet olsun.” Dedi.


İlginizi Çekebilir