KIRIKHAN BELEDİYESİ 2023 YILININ İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI
img

KIRIKHAN BELEDİYESİ 2023 YILININ İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Başkan YAVUZ gündem maddeleri görüşmelerine geçmeden önce Belediye Meclis üyelerinin yeni yılını kutlayıp ilçeye yapılan hizmetler de yaptıkları katkılardan dolayı Meclis üyelerine teşekkür edip yeni yılda başarı dileklerini iletti.

Yavuz daha sonra 2 hafta önce K.K.T.C Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyareti ile ilgili bilgi verip Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın selamını meclis üyelerine iletti.

YAVUZ, Mecliste Organize Sanayi Bölgesinde ki son durum başta olmak üzere inşaat çalışmaları devam eden Kültür merkezi ve yapılan diğer hizmetlerle ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Yavuz ayrıca Ceylanlı Mahallesine bağlı Alan Yaylasında tapulama işinin tamamen bittiğini ve bu kapsamda 5700 vatandaşın tapu sahibi olduğunu söyledi. Tapuların 07.01.2023 Cumartesi günü Şehit Gülşah Güler Sosyal tesisinde düzenlecenecek törenle tapu sahiplerine tapularının verileceğini söyledi.

2023 Yılı Ocak Ayı Belediye Meclisi Olağan toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılıp ruhlarına Fatiha Sure’sinin okunması ile başladı.

Meclise sunulan ek gündem maddelerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden İşadamı Mete İçcan’ın isminin ilçede bir sokağa verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca sokak hayvanları için Alaybeyli mahallesinde 17,5 dönümlük arazide yeni bir barınak yapılacağını gündeme alıp konuyla ilgili arsa tahsisi, alımı ve yapımı için Başkan YAVUZ’A ve Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Tolga Üçdal’a yetki verilmesi maddesi yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemde ki maddeler görüşüldü.

Gündemin 3. Maddesi gereği Denetim Komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan kapalı oylamada Denetim Komisyon üyeliğine Belediye Meclis Üyelerinden; Arslan Okşaş, Talat Akçabey ve Süleyman Gödeş seçildi.

Kırıkhan Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı olağan toplantısı dilek ve temenniler bölümünde yapılan istişare ve değerlendirmelerle sona erdi.



İlginizi Çekebilir