TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ MİSAFİR ETTİ.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ MİSAFİR ETTİ.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi, Türkiy’de Eğitim gören Tayvanlı  üniversiteli gençlerin. Ziyaretleri dur durak bilmiyor. Tatil nedeniyle Sabancı Üniversitesi  Uluslararası ilişkiler bölümü ve Koç Üniversitesi siyasal Bilimler Üniversitesi Tayvan Vatandaşı YOSHİN VE SAMANTHA  merkezi ziyaret ederek.  Sorularımıza yanıt verdiler.

1) Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Yoshin, Japonya'da büyümüş bir Tayvanlı. National Taiwan University'denim ve şu anda değişim öğrencisi olarak İstanbul'da Koç Üniversitesi'nde okuyorum.

2) Tayvan Merkezini nasıl öğrendiniz?

Biliyordum çünkü Tayvan'dayken Suriyeli bir öğrenciye Çevrimiçi İngilizce Özel Ders programı düzenleyerek destek oluyordum ve Suriyeli destekle ilgilenen arkadaşlarım bana Türkiye'de Tayvan Merkezi diye bir merkez olduğunu söylediler. . Ve buraya geldikten sonra ziyarete gitmeyi çok istediğime karar verdim.

3) Sizi merkeze götürme sebebiniz nedir?

Tayvan merkezinin nasıl olduğunu gerçekten bilmek istiyordum. Suriyeli  azınlığı nasıl destekliyorlar. Ayrıca merkezin nasıl göründüğünü, nasıl tasarlandığını ve arkasındaki anlamın ne olduğunu öğrenmek istiyordum. Oradaki tüm insanlarla tanışmayı, onlarla konuşmayı, onları daha yakından tanımayı ve destek çalışmasına devam etmenin bir yolunu bulmayı çok isterim. Benim için daha çok benim için bir alan öğrenmesi gibi.

4) Daha önce hiç Türkiye'de bulundunuz mu?

Bu değişim benim Türkiye'ye ilk gelişim. Ancak Hatay'a geldiğimde zaten Türkiye'deki beşinci ayım.

5) Taiwan Center'ı nasıl buldunuz? Düşüncelerin neler?

Öğrencilerden ve çocuklardan ana giriş ve ofisteki poster gibi merkez dekorasyonunun bir kısmına katılmalarını isteme şeklinize bayılıyorum. Ayrıca, sanatçının duvarı boyama şeklini de seviyorum. Ayrıca Türkiye ile Suriye arasındaki sınır duvarı, bahçede kullanılmış, Türk ve Suriye halkı arasında duvar yok anlamında düşmektedir. Çok sıcak ve güzel buldum.

6) Türkiye hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Türkiye'nin farklı şehirlerinde, tamamen farklı manzaralara ve doğaya sahipler. İstanbul'un kaotik ve kalabalık bölümlerine bayılıyorum; aynı zamanda Gaziantep ve Hatay'ın doğasını ve sade yaşam tarzlarını seviyorum.

7) Tayvan Merkezine tekrar gelmeyi düşünüyor musunuz?

Evet elbette. Daha fazla arkadaşımın gelmesini istemek isterim. Ve keşke gerçekten Dünya Vatandaşları Merkezi olabilseydi.



İlginizi Çekebilir