TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ GAZETECİ JAMİEYİ AĞIRLADI.
img

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ GAZETECİ JAMİEYİ AĞIRLADI.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi’nde gönüllüler sürekli olarak merkezi ziyaret  ederek,   Çalışmalar yapıyorlar. Tayvanlı Vatandaşların uğrak yeri olan Kültür merkezi Şimdi de, Türkiye’de bulunan Gazeteci  Jamie İstanbulda  yaşıyor. Bir Gazetenin Koordinatörlüğünü yapan Jamie  Merkezi ziyaret ederek. Sorularımıza yanıt verdi;

1-Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Benim adım Jamie, İstanbul'da çalışan Tayvanlı bir haber editörüyüm.

2)Tayvan Merkezini nasıl öğrendiniz?

Daha önce haberini gördüm ve  okudum, ayrıca ODTÜ'de değişim yapıyordum, orada hocayla tanıştım. Bu sefer Türkiye'ye döndüğümde, Tayvan merkezini tek başıma ziyaret etme fikrim vardı. Fırsatı bulunca hemen geldim.

3) Sizi merkeze  getiren sebep nedir?

2016'dan beri kendimi mülteci sorunlarına adadım. Atina'da sığınma evinde gönüllü olarak çalışıyordum ve çocukların eğitimi ile kadınların güçlendirilmesine odaklanıyordum

Tayvan Kültür Merkezi de Aynı şeyleri yaptığını görünce ziyaret ederek, onlar için Neler yapabilirim diğe geldim.

4)Daha önce hiç Türkiye'de bulundunuz mu?

Evet, odtu'da değişim öğrencisiydim, Ankara'da 6 ay kaldım.

5)Tayvan Merkezini nasıl buldunuz? Düşüncelerin neler?

 Tayvan Küktür Merkezi  gibi mültecilere hizmet veren bu kuruluşlara dikkat ediyorum. Ve Tayvanlılar tarafından inşa edildi. Bu yüzden orada her şeyin nasıl gittiğini veya yapabileceğim bir şey olup olmadığını bilmek istiyorum.

6) Türkiye hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Türkiye benim için çok şey ifade ediyor. Türkiye'ye hiç gelmezsem, buradaki mültecilerin durumunu asla bilemeyeceğim, jeopolitiği de asla bu kadar net öğrenemeyeceğim. Ve bu, şimdi kim olduğumu ve ne olmak istediğimi şekillendiriyor.

7) Tayvan Merkezine tekrar gelmeyi düşünüyor musunuz?

Şansım olursa, orayı tekrar ziyaret edeceğim. Burada çok ciddi Emek verilmiş. Başda Tayvan Kültür merkezi Koordinatörü, PROF. DR. CHİU CHEN YU ve Diğer  Gönüllü  Arkadaşlara da  Teşekkür ediyorum.



İlginizi Çekebilir